Тісто для сирної запіканки
(покроковий рецепт з фото)
Просте, але смачне тісто для сирної запіканки ви можете приготувати швидко і просто. Готуйте запіканку з ягодами або горішками, на сніданок або полуденок - це універсальний десерт для всієї родини!
Дивіться, як приготувати тісто для сирної запіканки. Раджу брати сир не менше 5 % жирності. Особливо ніжне і легке тісто виходить з 9 % сиром. Знежирений сир часто зернистий і вологий, тоді і тісто вийде вологим, розсипчаста, а запіканка не особливо смачною. По бажанню, ви можете додати в тісто родзинки або ягоди.
- Сир - 900 грам
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль, ванілін - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Змішайте в глибокій мисці всі інгредієнти.
Розмішайте все ретельно ложкою або виделкою, щоб не було грудок.
Потім замісити тісто руками. Поступово маса стає однорідною і дійсно нагадує тісто.
Духовку розігрійте до 190 З. Форму для випікання змастіть маслом.
Рівномірно розкладіть тісто за формою. Якщо шар виходить досить товстий, зробіть дірки, можна просто пальцем.
Надішліть запіканку на 40-50 хвилин в розігріту духовку. Готова запіканка підрум'яниться.
Готову запіканку ви можете подати зі сметаною, особливо вона смачна, коли охолоне.
Смачного!
Смачного!