Солона скумбрія
(покроковий рецепт з фото)
Немає, мабуть, жодного російського людини, яка б не любила соління. Сьогодні я розповім вам, як приготувати солону скумбрію в домашніх умовах і без шкоди для здоров'я.
Така рибка завжди буде на столі речі. Жоден гість не відязикаться від солоної скумбрії, а ваш обід або вечерю з такою закускою стане ще душевніше.
Таку закуску можна подавати і на святковий стіл, вона не залишиться без уваги. Скумбрію подавайте з відвареною картоплею або картопляним пюре як гарнір, а якщо буде ще та солоним огірком, то трапеза перетвориться в "пісню" .
- Тушка скумбрії - 2 штуки
- Сіль - 2-3 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець горошком - За смаком
- Кріп - 1 пучок
1
Скумбрію помийте, попатраєте, очистіть від плівки і відріжте голову.
2
Візьміть невеликий контейнер, насипте в нього трохи солі, кілька горошин перцю і пару гілочок кропу, розкришите 1 лавровий лист.
3
Рибу натріть сіллю і цукром зовні і всередині. Покладіть її в контейнер, зверху покладіть пару гілочок кропу, лавровий лист, запашний перець і посипте сіллю.
4
Контейнер закрийте і поставте його в холодильник на 3 дня.
5
Готову рибу очистіть від зайвої солі і води. Смачного!