Солодкі плюшки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Любіть солодкі булочки? Тоді уважно читайте рецепт і готуйте цей солодкий десерт в задоволення! По ньому плюшки виходять завжди дуже смачними. Навіть початківець кулінар їх зможе зробити.
Опис приготування:
Для приготування булочок за цим рецептом нам потрібно приготувати здобне дріжджове тісто на молоці або кефірі. Якщо ви впевнені в дріжджах, опару можна не робити. Плюшки формуються досить просто (я детально розповідаю в рецепті, як саме), після чого ще 10-15 хвилин розстоюються і випікаються при температурі 180 градусів близько 30 хвилин. Після цього ще раз промазиваются медом і вже після охолодження подаються до столу.
- Вода - 120 мілілітрів
- Молоко - 120 мілілітрів
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - За смаком
- Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 1 чайних ложок
- Вершкове масло - 60 грам
- Яйця - 1 штук
- Борошно - 500 грам
- Мед - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Обкладинка - За смаком
1. Насамперед нам потрібно поставити опару. Мені дуже сподобалося тісто для булочок на кефірі (ще краще - на кислому молоці). Розведіть в теплому молоці або кефірі дріжджі, додайте ложку цукру і пару ложок борошна. Розмішайте і залиште в теплому місці, щоб опара"запузирілась" . Потім додайте інші інгредієнти для тіста.
2. Додайте трохи розтоплене вершкове масло, а вже після всипте решту борошна. Тісто не повинно прилипати до рук, але має бути м'яким (класичне дріжджове тісто). Залиште його в теплому місці підходити, після чого два рази потрібно буде"осадити" .
3. Я поділяю тісто 12 рівних кульок, після чого розгортаємо кожен з них, всипаємо в середину цукор і корицю, просочуємо медом і розтопленим маслом, звертаємо спочатку трубочкою, а потім - навпіл.
4. Робимо невеликий вертикальний надріз до половини.
5. Тепер зрізом вгору розгортаємо надрізані частини. У нас вийде сердечко.
6. Знову промазуємо маслом і посипаємо цукром. Дайте їм постояти хвилин 10, після чого відправляємо в розігріту духовку на 30 хвилин.
7. Я ще промазують медом після запікання булочок, поки вони гарячі. Мед не тільки надає особливого смаку, але ще і робить плюшки"дзеркальними" .