Рецепт Солодкі плюшки фото

Солодкі плюшки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Булочки, Плюшки

Любіть солодкі булочки? Тоді уважно читайте рецепт і готуйте цей солодкий десерт в задоволення! По ньому плюшки виходять завжди дуже смачними. Навіть початківець кулінар їх зможе зробити.

Для приготування булочок за цим рецептом нам потрібно приготувати здобне дріжджове тісто на молоці або кефірі. Якщо ви впевнені в дріжджах, опару можна не робити. Плюшки формуються досить просто (я детально розповідаю в рецепті, як саме), після чого ще 10-15 хвилин розстоюються і випікаються при температурі 180 градусів близько 30 хвилин. Після цього ще раз промазиваются медом і вже після охолодження подаються до столу.

  • Вода - 120 мілілітрів
  • Молоко - 120 мілілітрів
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - За смаком
  • Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 1 чайних ложок
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Яйця - 1 штук
  • Борошно - 500 грам
  • Мед - 100 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Обкладинка - За смаком
солодкі плюшки - фото крок 1
1. Насамперед нам потрібно поставити опару. Мені дуже сподобалося тісто для булочок на кефірі (ще краще - на кислому молоці). Розведіть в теплому молоці або кефірі дріжджі, додайте ложку цукру і пару ложок борошна. Розмішайте і залиште в теплому місці, щоб опара "запузирілась" . Потім додайте інші інгредієнти для тіста.
солодкі плюшки - фото крок 2
2. Додайте трохи розтоплене вершкове масло, а вже після всипте решту борошна. Тісто не повинно прилипати до рук, але має бути м'яким (класичне дріжджове тісто). Залиште його в теплому місці підходити, після чого два рази потрібно буде "осадити" .
солодкі плюшки - фото крок 3
3. Я поділяю тісто 12 рівних кульок, після чого розгортаємо кожен з них, всипаємо в середину цукор і корицю, просочуємо медом і розтопленим маслом, звертаємо спочатку трубочкою, а потім - навпіл.
солодкі плюшки - фото крок 4
4. Робимо невеликий вертикальний надріз до половини.
солодкі плюшки - фото крок 5
5. Тепер зрізом вгору розгортаємо надрізані частини. У нас вийде сердечко.
солодкі плюшки - фото крок 6
6. Знову промазуємо маслом і посипаємо цукром. Дайте їм постояти хвилин 10, після чого відправляємо в розігріту духовку на 30 хвилин.
солодкі плюшки - фото крок 7
7. Я ще промазують медом після запікання булочок, поки вони гарячі. Мед не тільки надає особливого смаку, але ще і робить плюшки "дзеркальними" .

Схожі рецепти