Соковиті слойки з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Соковиті слойки з яблуками - це чудова штука, яка не залишить байдужим нікого! Зовні - дуже смачне, ідеально підрум'яниться листкове тісто, а всередині - ароматна яблучно-корична начинка!
Слойки з яблуками - це мій найулюбленіший варіант випічки з листкового тіста. І начинка повинна бути саме такою: не просто яблука, а яблука, карамелізовані в суміші цукру і кориці. Ці слойки - просто якесь диво! Давайте зробимо їх разом, а рецепт, як приготувати соковиті слойки з яблуками, я, звичайно ж, Я даю це вам!
- Тісто листкове - 500 грам
- Яблука - 2 штуки
- Цукор - 100 грам
- Обкладинка - 1/2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Готове листкове тісто заздалегідь вийміть з морозилки, щоб воно злегка розморозити.
Яблука поріжте на невеликі кубики. Якщо шкірка м'яка, то її можна не очищати.
Перекладіть яблука в сковороду з розігрітим вершковим маслом, засипте цукром і корицею. Гасіть на повільному вогні 5-7 хвилин.
Коли яблука карамелізіруется, знімайте сковороду з вогню.
Тісто поріжте на прямокутники приблизно 5 з 10 см. Кожен прямокутник злегка розкачайте. Умовно поділіть прямокутник навпіл, на одну половину покладіть 1 ст. Ложку яблучної начинки. На другій половині тесту зробіть поздовжні надрізи.
Накрийте другою половиною тіста начинку, кінець кліпу.
Перекладіть підготовлені слойки на деко, застелене пергаментом, змастіть збитим яйцем або сумішшю жовтка з молоком. Надішліть слойки в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Випікайте до золотистого кольору.
Готові слойки присипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!