Сметанний пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Шалено смачний пиріг для сімейного чаювання і не тільки! Рекомендую рецепт приготування сметанного пирога зі смородиною.
У нас вдома його ще називають пиріг-крихта, цей сметанний пиріг з ягодою. До речі, ягода може бути будь-який. Я ось для приготування сметанного пирога зі смородиною беру чорну заморожену смородину (коли свіжої немає). Сметану беріть не сильно жирну, щоб сам пиріг потім був легшим. Дивимося рецепт.
- Крем - 200 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Борошно - 250 грам
- Яйця - 2 штуки
- Пакетик ваніліну - 1 штука
- Пакетик розпушувача - 0, 5 штуки
- Смородина - 300 грам
- Маргарин - 70 грам
Приготуйте інгредієнти.
Цукор, яйця, сметану, розпушувач, ванілін збиваємо міксером до однорідної маси, додаємо просіяне борошно. Перемішуємо ретельно.
Окремо робимо крихту: рубаємо маргарин з борошном (5-7 ст.Л.).
Форму для випікання змастіть маслом і викладіть тісто (воно м'яке виходить). Викладаємо ягоди.
Посипаємо крихтою пиріг і випікаємо хвилин 20-25 при температурі 180 градусів.
Готовому сметанному пирога зі смородиною дайте охолонути перед подачею. Смачного!