Рецепт Сметанний пиріг з чорницею фото

Сметанний пиріг з чорницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Ягоди , Молочні продукти , Чорниця
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сметанний пиріг з чорницею - ласощі для ласунів. Такий пиріг порадує і солодкістю, і кислинкою, і пишністю, і очі порадує. Готувати його просто. На все про все піде приблизно годину.

Опис приготування:

Як приготувати сметанний пиріг з чорницею?

1. Для початку подбайте про те, щоб масло перед початком приготування було м'яким. Викладіть масло у велику миску, засипте цукром і збийте міксером або за допомогою комбайна до крему.

2. Потім вбийте яйця, викладіть сметану, ванільний цукор, збийте до однорідної консистенції.

3. Поступово введіть в тісто борошно разом з розпушувачем. Продовжуйте збивати міксером або знарядь дерев'яною ложкою.

4. Ягоди чорниці промийте, витягніть гілочки і листочки, розкладіть на паперових рушниках, щоб позбутися від вологи.

5. Засипте ягоди в тісто і акуратно ложкою перемішайте.

6. Форму для запікання пирога змастіть рослинною або вершковим маслом. Можна просто застелити форму пергаментом.

7. Вилийте тісто в приготовану форму.

8. Духовку розігрійте до 145 градусів. Випікайте сметанний пиріг з чорницею протягом 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою! Зубочистка буде виходити з пирога сухою, коли той буде готовий.

9. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою і подавайте.

Сметанний пиріг з чорницею готовий!

Смачного!

  • Вершкове масло - 220 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Крем - 230 мілілітрів (середньої жирності)
  • Борошно - 250 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (або половина чайної ложки соди)
  • Чорниця свіжа - 300 грам
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
Як приготувати сметанний пиріг з чорницею?

1. Для початку подбайте про те, щоб масло перед початком приготування було м'яким. Викладіть масло у велику миску, засипте цукром і збийте міксером або за допомогою комбайна до крему.

2. Потім вбийте яйця, викладіть сметану, ванільний цукор, збийте до однорідної консистенції.

3. Поступово введіть в тісто борошно разом з розпушувачем. Продовжуйте збивати міксером або знарядь дерев'яною ложкою.

4. Ягоди чорниці промийте, витягніть гілочки і листочки, розкладіть на паперових рушниках, щоб позбутися від вологи.

5. Засипте ягоди в тісто і акуратно ложкою перемішайте.

6. Форму для запікання пирога змастіть рослинною або вершковим маслом. Можна просто застелити форму пергаментом.

7. Вилийте тісто в приготовану форму.

8. Духовку розігрійте до 145 градусів. Випікайте сметанний пиріг з чорницею протягом 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою! Зубочистка буде виходити з пирога сухою, коли той буде готовий.

9. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою і подавайте.

Сметанний пиріг з чорницею готовий!

Смачного!

Схожі рецепти