Сметанний пиріг з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Сметанний пиріг з чорницею - ласощі для ласунів. Такий пиріг порадує і солодкістю, і кислинкою, і пишністю, і очі порадує. Готувати його просто. На все про все піде приблизно годину.
Як приготувати сметанний пиріг з чорницею?
1. Для початку подбайте про те, щоб масло перед початком приготування було м'яким. Викладіть масло у велику миску, засипте цукром і збийте міксером або за допомогою комбайна до крему.
2. Потім вбийте яйця, викладіть сметану, ванільний цукор, збийте до однорідної консистенції.
3. Поступово введіть в тісто борошно разом з розпушувачем. Продовжуйте збивати міксером або знарядь дерев'яною ложкою.
4. Ягоди чорниці промийте, витягніть гілочки і листочки, розкладіть на паперових рушниках, щоб позбутися від вологи.
5. Засипте ягоди в тісто і акуратно ложкою перемішайте.
6. Форму для запікання пирога змастіть рослинною або вершковим маслом. Можна просто застелити форму пергаментом.
7. Вилийте тісто в приготовану форму.
8. Духовку розігрійте до 145 градусів. Випікайте сметанний пиріг з чорницею протягом 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою! Зубочистка буде виходити з пирога сухою, коли той буде готовий.
9. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою і подавайте.
Сметанний пиріг з чорницею готовий!
Смачного!
- Вершкове масло - 220 грам
- Цукор - 250 грам
- Яйця - 2 штуки
- Крем - 230 мілілітрів (середньої жирності)
- Борошно - 250 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (або половина чайної ложки соди)
- Чорниця свіжа - 300 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
1. Для початку подбайте про те, щоб масло перед початком приготування було м'яким. Викладіть масло у велику миску, засипте цукром і збийте міксером або за допомогою комбайна до крему.
2. Потім вбийте яйця, викладіть сметану, ванільний цукор, збийте до однорідної консистенції.
3. Поступово введіть в тісто борошно разом з розпушувачем. Продовжуйте збивати міксером або знарядь дерев'яною ложкою.
4. Ягоди чорниці промийте, витягніть гілочки і листочки, розкладіть на паперових рушниках, щоб позбутися від вологи.
5. Засипте ягоди в тісто і акуратно ложкою перемішайте.
6. Форму для запікання пирога змастіть рослинною або вершковим маслом. Можна просто застелити форму пергаментом.
7. Вилийте тісто в приготовану форму.
8. Духовку розігрійте до 145 градусів. Випікайте сметанний пиріг з чорницею протягом 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою! Зубочистка буде виходити з пирога сухою, коли той буде готовий.
9. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою і подавайте.
Сметанний пиріг з чорницею готовий!
Смачного!