Пиріг сметанний з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг сметанний з яблуками виходить дуже ніжним. Сметана надає вологості. Яблука для сметанного пирога можна натерти або крупно нарізати. Мені подобається знати, що всередині, я яблука крупно ріжу.
Як приготувати пиріг сметанний з яблуками?
1. Масло витягніть з холодильника, щоб воно було м'яким. Розітріть його з половиною кількості цукру (0, 5 склянки).
2. В масло з цукром додайте півсклянки сметани і розпушувач або соду. Соду гасити не треба, т.К. Ми змішуємо її зі сметаною. Все перемішайте.
3. В отриману масу додайте просіяне борошно (залиште дві столові ложки) і замісіть досить м'яке тісто.
4. Форму для випічки змастіть рослинною або вершковим маслом. Викладіть в неї тісто, розподіліть по дну і зробіть бортики. Виходить свого роду тарілочка.
5. Яблука промийте, очистіть від шкірки, виріжте серцевину. Наріжте з часточками.
6. Нарізані яблука складіть в "тарілочку" з тіста. Посипте їх корицею. Зверху ми заллємо яблука в тесті заливкою, приготування якої описано в наступному кроці.
7. Приготуйте заливку. Для цього розітріть яйце з цукром, що залишився (0, 5 склянки), додайте півсклянки сметани і дві столові ложки борошна. Ретельно розмішайте до однорідної маси.
8. Отриманою сумішшю залийте яблука.
9. Випікайте пиріг сметанний з яблуками в розігрітій до 170-180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин.
Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою.
Смачного!
- Борошно - 2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Крем - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Олія - 120 грам
- Розпушувач або сода - 0, 5 чайних ложки
- Яблука - 4-5 штук
- Обкладинка - 2 чайних ложки
1. Масло витягніть з холодильника, щоб воно було м'яким. Розітріть його з половиною кількості цукру (0, 5 склянки).
2. В масло з цукром додайте півсклянки сметани і розпушувач або соду. Соду гасити не треба, т.К. Ми змішуємо її зі сметаною. Все перемішайте.
3. В отриману масу додайте просіяне борошно (залиште дві столові ложки) і замісіть досить м'яке тісто.
4. Форму для випічки змастіть рослинною або вершковим маслом. Викладіть в неї тісто, розподіліть по дну і зробіть бортики. Виходить свого роду тарілочка.
5. Яблука промийте, очистіть від шкірки, виріжте серцевину. Наріжте з часточками.
6. Нарізані яблука складіть в "тарілочку" з тіста. Посипте їх корицею. Зверху ми заллємо яблука в тесті заливкою, приготування якої описано в наступному кроці.
7. Приготуйте заливку. Для цього розітріть яйце з цукром, що залишився (0, 5 склянки), додайте півсклянки сметани і дві столові ложки борошна. Ретельно розмішайте до однорідної маси.
8. Отриманою сумішшю залийте яблука.
9. Випікайте пиріг сметанний з яблуками в розігрітій до 170-180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин.
Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою.
Смачного!