Сметанний пиріг з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Моя слабкість - це вишневий пиріг. Все тому, що він дуже смачний, а ще я дуже люблю "твін Пікс", і в цьому серіалі його часто прославляли. Загалом, знайомтеся з черговим рецептом цієї випічки.
Що мені подобається в цьому способі, так це те, що тут багато начинки! Ну, хто це не любить? І ще я залишила кислинку, ви ж можете додати побільше цукру. А поки ознайомтеся з тим, як приготувати сметанний пиріг з пісочного тіста. М'який, соковитий і ароматний, цей пиріг стане головним блюдом на столі.
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно - 320 грам
- Вишня заморожена - 600 грам (без кісточок)
- Панірувальні сухарі - 35 грам
- Цукор - 150 грам(120 г в начинку, 30 г в тісто)
- Крем 20% - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки(1 чайна ложка в начинку, 1 чайна ложка в тісто)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яєчний жовток - 1 штука
Міксером розітріть масло з ванільним і звичайним цукром і сіллю.
Потім додайте сметану і яйце. Тісто збийте міксером ще раз.
У тісто просійте борошно з розпушувачем. Замішайте все до отримання єдиної маси.
На столі, присипаному борошном, замішайте пісочне тісто. Зробіть з нього колобок. Приберіть його в харчову плівку і перекладіть в холодильник на 1 час.
Зробіть начинку. Вишню розморозити. Злийте з неї сік, що утворився. Додайте до ягід цукор звичайний і ванільний. Перемішайте, готово!
Готове тісто розділити на 2 частини. Одну розкачати діаметром під дно форми для випічки.
А з останків тесту зробіть бортики і прикраса на пиріг зверху у вигляді смужок.
У форму для випічки покладіть тісто на дно і бортики. Присипте його сухарями.
Зверху викладіть начинку. Укрийте пиріг тестом у вигляді смужок.
Змастіть тісто зверху збитим жовтком.
Запікайте пиріг при 180 градусах в духовці протягом 45 хвилин. Потім дайте випічці трохи настоятися. Приємного чаювання!