Смачний торт з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Солодкий і смачний торт з горіхами в домашніх умовах готується досить просто. Він не відрізняється особливою привабливістю, він просто дуже смачний і дуже горіховий! Прикрасить ваш стіл на зимові свята!
Опис приготування:
Це дуже зиязикай рецепт приготування смачного торта з горіхами. Адже горіхових тортів придумали багато, але саме цей виходить дуже домашнім і навіть"затишним" . Його хочеться їсти в тихому домашньому колі з чашкою чаю. До речі, якщо не знайдете кленовий сироп - замініть його медом, вийде торт, більше схожий на медовик, але не менше"затишний" і смачний!
- Борошно - 3 склянки
- Вершкове масло - 500 грам (половина - в вершках, половина - в тісто)
- Цукор - 1.5 склянки (склянка - в тісто, півсклянки - в вершках)
- Кленовий сироп - 1.5 склянки (склянка - в тісто, півсклянки - в вершках)
- Горіхи волоські подрібнені - 1 Склянка
- Молоко - 0.5 склянки
- Пекарський порошок - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 4 чайних ложки (половина - в тісто, половина - в вершках)
- Вершки - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 4 штуки
1. Підготуємо інгредієнти. Для тесту змішаємо спочатку всі сухі компоненти - борошно, цукор, ванілін, соду, сіль і ванільний цукор. Додамо масло кімнатної температури, порубане шматочками, і руками перемішати все в крихту. Далі додамо молоко, яйця, кленовий сироп, і перемішаємо до однорідності. Останніми додамо горіхи, ділимо тісто на три частини.
2. Випікаємо три однакових коржа по 20 хвилин кожен при 180 градусах в духовці. Робимо крем: змішаємо масло, що залишилося, ванілін, цукор і кленовий сироп. Останніми додамо збиті вершки. Бажано крем змішувати в міксері, не зупиняючись у міру додавання кожного нового інгредієнта. Так він вийде ідеально ніжним. Промащуємо остиглі коржі і складаємо їх один на одного.
3. Кремом обмазуємо торт з усіх боків. Промажьте раз, і дайте обсохнути, потім приступайте до наступного шару. Так, крем затвердіє швидше і перетворитися в глянсову глазур.
4. Нехай день постоїть у холодильнику і просочиться, а потім наносимо красиві візерунки, і тортик можна подавати!