Смачний пиріг з брусницею
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне поєднання смачного тіста, кисленькою ягідки і найніжнішого крему ... Це хороший рецепт, як приготувати смачний пиріг з брусницею. Дивіться і запам'ятовуйте, а потім обов'язково повторіть!
Пироги з фруктами завжди користуються величезною популярністю серед дорослих і дітей. Їх можна спекти на свято, а можна просто без приводу порадувати себе і своїх близьких смачною випічкою. Виходить смачно і просто. Якщо немає брусниці, її можна замінити будь-який інший ягодою, тому такий пиріг універсальний і не залежить від пори року, адже замість свіжих можна додати заморожені або консервовані ягідки. Читаємо рецепт, приступаємо до готування!
- Брусниця - 200 грам
- Масло або маргарин - 100 грам
- Цукор - 250 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 350 грам
- Ванілін - 1 штука (упаковка)
- Розпушувач - 1 штука (упаковка)
- Крем - 200 грам

1. Беремо і готуємо всі необхідні інгредієнти.

2. Розм'якшене масло викладаємо в глибоку ємність, розтираємо його з ваніліном.

3. Вбиваємо туди ж яйця, ретельно перемішуємо.

4. Додаємо тепер розпушувач і заздалегідь просіяне борошно. Починаємо вимішувати тісто.

5. Форму для випікання змащуємо маслом (можна також застелити її папером для випічки), укладаємо в неї отримане тісто, формуючи при цьому бортики.

6. Ягоди миємо й відкидаємо на друшляк, після чого викладаємо їх всередину форми. Відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

7. Сметану збиває з цукрово, робимо таким чином крем.

8. Як тільки дістали пиріг з духовки - залийте його сметанним кремом.

9. У холодильнику пиріг повинен провести мінімум дві години, після чого подаємо його до столу.