Смачні цукати з гарбуза
(покроковий рецепт з фото)
Солодощі люблять усі, але ще краще, коли солодощі можна приготувати вдома. Якщо ви любите натуральні ласуни, подивіться, як приготувати цукати з гарбуза - яскраві сушені шматочки гарбуза з цукром.
Приготувати цукати можна мул великої кількості фруктів і овочів - гарбуза, ананаса, груші і навіть гарбузових кірочок. Лимонна кислота відіграє роль природного консерванту, а мускатний горіх надає готовому десерту пряну нотку смаку. Обов'язково наріжте гарбуз на невеликі шматочки, так цукати швидше просушать і знайдуть акуратну форму. Не забудьте кілька разів потримати нарізаний гарбуз в гарячому сиропі, так вона вбирає в себе глюкозу і стає солодкою.
- Гарбуз - 1 кілограм
- Цукор - 0, 5 кілограма
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Мускатний горіх - За смаком

1. Гарбуз наріжте невеликими кубиками, перекладіть в каструлю, засипте цукром, дайте постояти при кімнатній температурі протягом 8 годин, щоб гарбуз пустила сік.

2. Додайте лимонну кислоту і мускатний горіх. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння на невеликому вогні і кип'ятіть протягом 10 хвилин. Перемішайте, дайте гарбузі охолонути.

3. Коли гарбуз охолоне, вийміть її з сиропу і кип'ятіть сироп без гарбуза протягом 5-7 хвилин. Знову додайте гарбуз в сироп, дайте масі охолонути. Повторіть процедуру: вийміть гарбуз і проваріть сироп.

4. Потім вийміть гарбуз на сито, дайте їй стекти і викладіть на покритий пергаментом деко. Надішліть гарбуз в розігріту до 100 градусів духовку на півтори години (дверцята духовки відкрийте).

5. Потім просушіть цукати на столі при кімнатній температурі протягом 5 днів. Смачного!