Рецепт Сирно-яблучна запіканка фото

Сирно-яблучна запіканка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Яблука , Яйця
ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Запіканка
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сирно-яблучна запіканка - варіант смачного, ситного і корисного десерту, який можна швидко приготувати в домашніх умовах. Поєднання сиру та кисло-солодких яблук дуже вдале і гармонійне.

Опис приготування:

Сирно-яблучна запіканка виходить дуже смачною, легкої, я б навіть сказала, дієтичної (в одній порції всього 102 ккал). Тому цей десерт підійде для дітей, худнуть і просто для людей, дотримуються правильного харчування. Мій рецепт, як приготувати сирно-яблучну запіканку, дуже простий. Він мало чим відрізняється від приготування звичайного сирної запіканки. Сирна маса готується точно так же, але додається яблучна прошарок, в результаті чого запіканка має насичений смак.

  • Сир - 500 грам
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Манна крупа - 1 Ст. Ложка
  • Яблука - 2-3 штук
  • Цукор - За смаком
сирно-яблучна запіканка - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
сирно-яблучна запіканка - фото крок 2
2. Сир змішайте зі сметаною, яйцями і манкою. Можна додати пару столових ложок цукру. Добре все перетріть виделкою або за допомогою блендера.
сирно-яблучна запіканка - фото крок 3
3. Ось таким по консистенції повинне вийти тісто.
сирно-яблучна запіканка - фото крок 4
4. Яблука порізати тонкими слайсами.
сирно-яблучна запіканка - фото крок 5
5. Силіконову або роз'ємну форму для запікання змастіть рослинною олією. На дно викладіть половину сирної маси.
сирно-яблучна запіканка - фото крок 6
6. Яблука викладіть в один шар щільно один до одного.
сирно-яблучна запіканка - фото крок 7
7. Рівним шаром розподіліть другою частина сирної маси. Запікайте сирно-яблучну запіканку в духовці протягом 25-30 хвилин. Готову запіканку спочатку остудіть, а потім діставайте з форми. Зверху полийте сметаною, згущеним молоком, медом або варенням. Приємного чаювання!

Схожі рецепти