Сирно-яблучна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Сирно-яблучна запіканка - варіант смачного, ситного і корисного десерту, який можна швидко приготувати в домашніх умовах. Поєднання сиру та кисло-солодких яблук дуже вдале і гармонійне.
Сирно-яблучна запіканка виходить дуже смачною, легкої, я б навіть сказала, дієтичної (в одній порції всього 102 ккал). Тому цей десерт підійде для дітей, худнуть і просто для людей, дотримуються правильного харчування. Мій рецепт, як приготувати сирно-яблучну запіканку, дуже простий. Він мало чим відрізняється від приготування звичайного сирної запіканки. Сирна маса готується точно так же, але додається яблучна прошарок, в результаті чого запіканка має насичений смак.
- Сир - 500 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Манна крупа - 1 Ст. Ложка
- Яблука - 2-3 штук
- Цукор - За смаком
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Сир змішайте зі сметаною, яйцями і манкою. Можна додати пару столових ложок цукру. Добре все перетріть виделкою або за допомогою блендера.
3. Ось таким по консистенції повинне вийти тісто.
4. Яблука порізати тонкими слайсами.
5. Силіконову або роз'ємну форму для запікання змастіть рослинною олією. На дно викладіть половину сирної маси.
6. Яблука викладіть в один шар щільно один до одного.
7. Рівним шаром розподіліть другою частина сирної маси. Запікайте сирно-яблучну запіканку в духовці протягом 25-30 хвилин. Готову запіканку спочатку остудіть, а потім діставайте з форми. Зверху полийте сметаною, згущеним молоком, медом або варенням. Приємного чаювання!