Сирно-сметанний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами цікавий і багатошаровий, але при цьому вельми простий рецепт сирно-сметанному кексу. У домашніх умовах особисто я просто обожнюю його готувати! Один шар з ягодами. Другий - з шоколадом!
Такий сирно-сметанний кекс в домашніх умовах готується дуже просто, хоча це і не найлегший рецепт, який я вам пропонувала. Тут вся складність - два шари тесту, але по факту, якщо придивіться, весь секрет у тому, щоб всі інгредієнти розділити навпіл і запекти. По-моєму, в цьому точно немає нічого складного, так що рекомендую спробувати!
- Сир - 250 грам
- Крем - 250 грам
- Шоколад - 100 грам
- Вишня сушена - 40-50 грам
- Цукор - 200 грам
- Манька - 250 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Ванілін - За смаком
- Кокосова стружка - За смаком
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Cedra - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 4-5 Ст. Ложок
1. Відразу запасаємося двома мисками. В одну додамо половину сиру, приблизно третина шоколадки, дрібно поламаною, і перемішаємо ретельно. Далі додамо половину сметани, цукру, манки і інших інгредієнтів, крім вишні. Перемішаємо ретельно і нехай постоїть, щоб манка розбухла.
2. Те ж саме проробимо з рештою інгредієнтами - просто складаємо в миску, ось тільки замість шоколаду додамо вишню.
3. Нехай тісто постоїть півгодини. А ми тим часом на водяній бані розтопити шоколад, що залишився разом з вершковим маслом.
4. Тепер просто виливаємо в форму шоколадне тісто, запікаємо його до тих пір, поки не з'явиться легка скоринка зверху. А потім вливаємо тісто з вишнями і запікаємо ще 50 хвилин при 200 градусах. Далі пиріг перевертаємо і поливаємо глазур'ю. Готово!