Рецепт Сирно-сметанний кекс фото

Сирно-сметанний кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Молочні продукти, Сир, Шоколад, Вишня
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Пироги

Перед вами цікавий і багатошаровий, але при цьому вельми простий рецепт сирно-сметанному кексу. У домашніх умовах особисто я просто обожнюю його готувати! Один шар з ягодами. Другий - з шоколадом!

Такий сирно-сметанний кекс в домашніх умовах готується дуже просто, хоча це і не найлегший рецепт, який я вам пропонувала. Тут вся складність - два шари тесту, але по факту, якщо придивіться, весь секрет у тому, щоб всі інгредієнти розділити навпіл і запекти. По-моєму, в цьому точно немає нічого складного, так що рекомендую спробувати!

  • Сир - 250 грам
  • Крем - 250 грам
  • Шоколад - 100 грам
  • Вишня сушена - 40-50 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Манька - 250 грам
  • Розпушувач - 10 грам
  • Ванілін - За смаком
  • Кокосова стружка - За смаком
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 3 штуки
  • Cedra - 4 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 4-5 Ст. Ложок
сирно-сметанний кекс - фото крок 1
1. Відразу запасаємося двома мисками. В одну додамо половину сиру, приблизно третина шоколадки, дрібно поламаною, і перемішаємо ретельно. Далі додамо половину сметани, цукру, манки і інших інгредієнтів, крім вишні. Перемішаємо ретельно і нехай постоїть, щоб манка розбухла.
сирно-сметанний кекс - фото крок 2
2. Те ж саме проробимо з рештою інгредієнтами - просто складаємо в миску, ось тільки замість шоколаду додамо вишню.
сирно-сметанний кекс - фото крок 3
3. Нехай тісто постоїть півгодини. А ми тим часом на водяній бані розтопити шоколад, що залишився разом з вершковим маслом.
сирно-сметанний кекс - фото крок 4
4. Тепер просто виливаємо в форму шоколадне тісто, запікаємо його до тих пір, поки не з'явиться легка скоринка зверху. А потім вливаємо тісто з вишнями і запікаємо ще 50 хвилин при 200 градусах. Далі пиріг перевертаємо і поливаємо глазур'ю. Готово!

Схожі рецепти