Рецепт Сирно-сметанний торт фото

Сирно-сметанний торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 50 хв.

Перед вами нескладний варіант, як приготувати сирно-сметанний торт зі свіжими ягодами на хрусткому пісочному коржі. Дуже класний десерт: він в міру солодкий і неймовірно красивий.

Опис приготування:

Повітряний і ніжний сирно-сметанний торт в домашніх умовах - це прекрасний варіант випічки для всієї родини. Його можна за бажанням доповнити свіжими або консервованими ягодами, сухофруктами або цукатами. Якщо вам більше подобаються бісквітні коржі, ви можете спекти його заздалегідь і використовувати в якості основи.

  • Вершкове масло - 125 грам (розм'якшене)
  • Цукор - 200 грам (навпіл: в начинку і корж)
  • Яйце - 2 штуки(1 в тісто, 1 в начинку)
  • Борошно - 350-400 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Сир - 300 грам
  • Крем - 150 грам
  • Ягоди і фрукти - 1 За смаком (по бажанню)
сирно-сметанний торт - фото крок 1
1. Для приготування коржа з'єднайте вершкове масло з цукром, розітріть.
сирно-сметанний торт - фото крок 2
2. Додайте яйце, щіпку солі і розпушувач. Все як слід перемішайте.
сирно-сметанний торт - фото крок 3
3. Для аромату всипте дрібку ваніліну і поступово додайте просіяне борошно, замішуючи тісто. Воно повинно вийти м'яким, але не повинно липнути до рук. Скачайте його в кульку, загорніть в плівку і приберіть в холодильник хвилин на 45-55.
сирно-сметанний торт - фото крок 4
4. У глибоку миску надішліть протертий через сито сир, сметану і цукор. Вбийте яйце і всипте трохи крохмалю. Тепер потрібно збити все віночком до однорідності.
сирно-сметанний торт - фото крок 5
5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Дістаньте тісто з холодильника, викладіть його в форму і сформуйте рівний корж з бортиками. Дуже зручно використовувати заготовки коржів.
сирно-сметанний торт - фото крок 6
6. Викладіть на корж сирно-сметанним суміш.
сирно-сметанний торт - фото крок 7
7. А далі можна доповнити десерт ягодами або фруктами. В даному випадку це невелика кількість вишні без кісточок.
сирно-сметанний торт - фото крок 8
8. А також ожина і малина. Всі ягоди попередньо потрібно як слід вимити й обсушити.
сирно-сметанний торт - фото крок 9
9. Розподіліть ягоди рівномірно по тортика і відправте форму в духовку.
сирно-сметанний торт - фото крок 10
10. Запікається сирно-сметанний торт в домашніх умовах близько півгодини, але час в першу чергу залежить від розміру вашої форми. Перевіряйте готовність дерев'яною паличкою.
сирно-сметанний торт - фото крок 11
11. Ось такий неймовірно апетитний тортик вийшов. Перед подачею його можна присипати цукровою пудрою.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти