Сирно-сметанний торт
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами нескладний варіант, як приготувати сирно-сметанний торт зі свіжими ягодами на хрусткому пісочному коржі. Дуже класний десерт: він в міру солодкий і неймовірно красивий.
Повітряний і ніжний сирно-сметанний торт в домашніх умовах - це прекрасний варіант випічки для всієї родини. Його можна за бажанням доповнити свіжими або консервованими ягодами, сухофруктами або цукатами. Якщо вам більше подобаються бісквітні коржі, ви можете спекти його заздалегідь і використовувати в якості основи.
- Вершкове масло - 125 грам (розм'якшене)
- Цукор - 200 грам (навпіл: в начинку і корж)
- Яйце - 2 штуки(1 в тісто, 1 в начинку)
- Борошно - 350-400 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Сир - 300 грам
- Крем - 150 грам
- Ягоди і фрукти - 1 За смаком (по бажанню)
1. Для приготування коржа з'єднайте вершкове масло з цукром, розітріть.
2. Додайте яйце, щіпку солі і розпушувач. Все як слід перемішайте.
3. Для аромату всипте дрібку ваніліну і поступово додайте просіяне борошно, замішуючи тісто. Воно повинно вийти м'яким, але не повинно липнути до рук. Скачайте його в кульку, загорніть в плівку і приберіть в холодильник хвилин на 45-55.
4. У глибоку миску надішліть протертий через сито сир, сметану і цукор. Вбийте яйце і всипте трохи крохмалю. Тепер потрібно збити все віночком до однорідності.
5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Дістаньте тісто з холодильника, викладіть його в форму і сформуйте рівний корж з бортиками. Дуже зручно використовувати заготовки коржів.
6. Викладіть на корж сирно-сметанним суміш.
7. А далі можна доповнити десерт ягодами або фруктами. В даному випадку це невелика кількість вишні без кісточок.
8. А також ожина і малина. Всі ягоди попередньо потрібно як слід вимити й обсушити.
9. Розподіліть ягоди рівномірно по тортика і відправте форму в духовку.
10. Запікається сирно-сметанний торт в домашніх умовах близько півгодини, але час в першу чергу залежить від розміру вашої форми. Перевіряйте готовність дерев'яною паличкою.
11. Ось такий неймовірно апетитний тортик вийшов. Перед подачею його можна присипати цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!