Сирно-рисова запіканка з абрикосами
(покроковий рецепт з фото)
Рисова каша + сир = чудова запіканка до вашого столу! Начинка складається з смородини і абрикосів, що є досить вдалим поєднанням. По суті, ви отримуєте повноцінний апетитний пиріг!
Не всі знають, як приготувати сирно-рисову запіканку з абрикосами. Запам'ятовуйте цей рецепт, адже таку смакоту можна готувати з приводу і без приводу. Смородину і абрикоси можна замінювати будь-якими доступними ягодами або фруктами. Незмінною залишається лише основа з сиру і відвареного рису. Хай щастить!
- Мал - 1 Склянка (відвареної)
- Сир - 600 грам
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 10 грам
- Крем - 50 грам
- Смородина - 150 грам
- Абрикоси - 5 штук
- Вершкове масло - 20 грам
Яйця з'єднуємо з 2/3 склянки цукру і ванільним цукром. Збиваємо все до однорідної маси.
Додаємо сир, перемішуємо.
Доводимо масу до однорідності за допомогою міксера.
З'єднуємо сирну масу з відвареним рисом.
Перемішуємо до однорідності.
Форму для запікання застилає папером для випічки і змащуємо вершковим маслом. Викладаємо у форму половину сирно-рисової маси.
Зверху розподіляємо смородину. Викладаємо на неї залишилася сирно-рисову масу.
Поверхня повинна бути рівною.
Абрикоси очищаємо від кісточок і поділяємо на половинки. Викладаємо на сир.
Поливаємо верхівку сметаною.
Готуємо запіканку в духовці 1 час, температура 180 градусів.
Готову запіканку посипаємо цукром або цукровою пудрою. Смачного!