Сирно-рисова запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Легка і смачна запіканка, яка вам дуже сподобається. Особливо якщо ви любите молочне, так як в основі страви сир і сметана.
Легка в приготуванні запіканка. Розітріть сир з яйцями і цукром, додайте родзинки, зварену на молоці рисову кашу, цедру лимона і добре перемішайте. Помістіть отриману масу в форму для запікання і випікання в духовці протягом 35 хвилин при 180 градусах. Готову запіканку поріжте на порції і подайте на стіл. Приємного чаювання!
- Сир 6-9% - 400 грам
- Мал - 100 грам
- Ізюм - 70 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Молоко - 100 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Цедра лимону - За смаком
- Цукор - За смаком
- Сіль - За смаком
- Крем - За смаком
Зваріть рисову кашу на суміші молочко і води. Додайте щіпку солі і трохи цукру за смаком. Готову кашу остудіть.
Сир розітріть з яйцями і парою ложок цукру.
Додайте родзинки, добре перемішайте.
Потім додайте рисову кашу і цедру лимона, ще раз перемішайте.
Форму змастіть масло і посипте панірувальними сухарями. Помістіть в неї запіканку, зверху змастіть сметаною і запечіть в духовці протягом 35 хвилин при 180 градусах. Готову запіканку поріжте на порції і подайте на стіл. При бажанні можна прикрасити збитими вершками або кремом.