Рецепт Сирно-рисова запіканка фото

Сирно-рисова запіканка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Десерти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Легка і смачна запіканка, яка вам дуже сподобається. Особливо якщо ви любите молочне, так як в основі страви сир і сметана.

Опис приготування:

Легка в приготуванні запіканка. Розітріть сир з яйцями і цукром, додайте родзинки, зварену на молоці рисову кашу, цедру лимона і добре перемішайте. Помістіть отриману масу в форму для запікання і випікання в духовці протягом 35 хвилин при 180 градусах. Готову запіканку поріжте на порції і подайте на стіл. Приємного чаювання!

  • Сир 6-9% - 400 грам
  • Мал - 100 грам
  • Ізюм - 70 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Цедра лимону - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Крем - За смаком
сирно-рисова запіканка - фото крок 1
Зваріть рисову кашу на суміші молочко і води. Додайте щіпку солі і трохи цукру за смаком. Готову кашу остудіть.
сирно-рисова запіканка - фото крок 2
Сир розітріть з яйцями і парою ложок цукру.
сирно-рисова запіканка - фото крок 3
Додайте родзинки, добре перемішайте.
сирно-рисова запіканка - фото крок 4
Потім додайте рисову кашу і цедру лимона, ще раз перемішайте.
сирно-рисова запіканка - фото крок 5
Форму змастіть масло і посипте панірувальними сухарями. Помістіть в неї запіканку, зверху змастіть сметаною і запечіть в духовці протягом 35 хвилин при 180 градусах. Готову запіканку поріжте на порції і подайте на стіл. При бажанні можна прикрасити збитими вершками або кремом.

Схожі рецепти