Сирно-маковий рулет
(покроковий рецепт з фото)
Сирно-маковий рулет може спекти кожна господиня, щоб порадувати своїх рідних і близьких. У цьому рецепті докладно описаний спосіб приготування цього смачного і ароматного страви для всієї родини.
Дуже смачним і ароматним виходить домашній маковий рулет. Тісто для нього готується швидко (на відміну від дріжджового). Воно виходить хрустким і розсипчастим. Готовий рулет остудіть і наріжте на шматочки. Подавайте до столу, поки рулет ще теплий. Щоб дізнатися, як приготувати сирно-маковий рулет, прочитайте цей рецепт.
- Борошно - 300 грам
- Сир - 200 грам
- Олія - 75 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Жовток - 1 штука
- Мигдаль - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Мак - 150 грам (начинка)
- Молоко - 150 грам (начинка)
- Цукор - 65 грам (начинка)
- Олія - 10 грам (прикраса)
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки (прикраса)
Насамперед приготуйте начинку. Для цього подрібніть мак в кавомолці, залийте його гарячим молоком з цукром і залиште так набухати.
Для тіста просійте борошно, з'єднайте її з сіллю, цукром і розпушувачем. Вимийте і висушіть лимон, зніміть з нього цедру і додайте її до борошняної суміші.
Шматок масла покладіть в морозилку на десять хвилин. Потім охолоджене масло натріть на тертці і додайте до муку. Перемішайте все.
Додайте в миску сир. Бажано вибирати сухий, в якому немає крупинок. Можна перетерти сир через сито.
Порубати всі інгредієнти ножем, щоб вони перемішалися. Потім вбийте сире куряче яйце і покладіть жовток.
Замісити тісто, покладіть його в пакет і приберіть на півгодини в холодильник, щоб воно "відпочило" .
Холодне тісто тонко розкачати, присипте його меленим мигдалем.
Складіть його вдвічі і знову розкачайте за допомогою качалки досить тонко.
Викладіть на тісто начинку, розрівняйте її по всьому периметру, відступаючи по краях по кілька сантиметрів.
Тісто поверніть в рулет і викладіть його на деко. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів, поставте в неї рулет, випікайте його сорок-п'ятдесят хвилин. Готовий рулет змастіть вершковим маслом і присипте цукровою пудрою.