Сирно-маковий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Побалуйте себе домашньою випічкою до чаю! Смачний і солодкий сирно-маковий пиріг простий в приготуванні, але виходить просто чудовим! Показую і розповідаю рецепт приготування!
Сирно-маковий пиріг готувати ми будемо з пісочного тіста, як для пирога "крихітка" . В якості начинки буде мак і сир середньої жирності. Також для приготування сирно-макового пирога знадобиться одне невелике яйце, трохи манки і молоко, щоб зварити мак. Пиріг виходить не сухим, завдяки сиру і маку, звареного на молоці.
- Вівсяні пластівці - 2 склянки
- Борошно - 180 грам
- Вершкове масло - 180 грам
- Мак - 150 грам
- Цукор - 180 грам
- Молоко - 600 мілілітрів
- Манька - 120 грам
- Сир - 350 грам
- Яйце - 1 штука
Для початку подрібніть в блендері вівсяні пластівці до стану крихти.
Пересипьте цю крихту в миску, просійте до неї борошно.
Потім додайте цукру 80 грамів. Перемішайте.
Потім додайте розм'якшене вершкове масло і все перетріть в крупну щільну крихту, як на фото.
У форму для випікання викладіть пергаментний папір, змастіть її рослинним маслом. Потім утрамбувати рівномірно дві третини крихти і відправте форму в холодильник.
У сир вбийте яйце, збийте все блендером до однорідності.
В манку влейте молоко, додайте мак, цукор (залишилися 100 грамів), поставте на невеликий вогонь, помішуючи, доведіть масу до загустіння. Потім дайте настоятися ще хвилин 10.
Густу макову масу змішайте з сирною. Дістаньте форму з тестом з холодильника, зверху викладіть начинку.
Присипте залишилася крихтою з тіста.
Надішліть випікатися на годину в розігріту попередньо до 180 З духовку.
Надішліть випікатися на годину в розігріту попередньо до 180 З духовку.
Готовий сирно-маковий пиріг можете прикрасити листком м'яти, горішками або ягодами.
Ось такий він виходить в розрізі.
Ось такий він виходить в розрізі.
Приємного чаювання!