Рецепт Сирно-маковий пиріг фото

Сирно-маковий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир , Мак
Низькокалорійні
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Побалуйте себе домашньою випічкою до чаю! Смачний і солодкий сирно-маковий пиріг простий в приготуванні, але виходить просто чудовим! Показую і розповідаю рецепт приготування!

Опис приготування:

Сирно-маковий пиріг готувати ми будемо з пісочного тіста, як для пирога"Крихітка" . В якості начинки буде мак і сир середньої жирності. Також для приготування сирно-макового пирога знадобиться одне невелике яйце, трохи манки і молоко, щоб зварити мак. Пиріг виходить не сухим, завдяки сиру і маку, звареного на молоці.

  • Вівсяні пластівці - 2 склянки
  • Борошно - 180 грам
  • Вершкове масло - 180 грам
  • Мак - 150 грам
  • Цукор - 180 грам
  • Молоко - 600 мілілітрів
  • Манька - 120 грам
  • Сир - 350 грам
  • Яйце - 1 штука
сирно-маковий пиріг - фото крок 1
Для початку подрібніть в блендері вівсяні пластівці до стану крихти.
сирно-маковий пиріг - фото крок 2
Пересипьте цю крихту в миску, просійте до неї борошно.
сирно-маковий пиріг - фото крок 3
Потім додайте цукру 80 грамів. Перемішайте.
сирно-маковий пиріг - фото крок 4
Потім додайте розм'якшене вершкове масло і все перетріть в крупну щільну крихту, як на фото.
сирно-маковий пиріг - фото крок 5
У форму для випікання викладіть пергаментний папір, змастіть її рослинним маслом. Потім утрамбувати рівномірно дві третини крихти і відправте форму в холодильник.
сирно-маковий пиріг - фото крок 6
У сир вбийте яйце, збийте все блендером до однорідності.
сирно-маковий пиріг - фото крок 7
В манку влейте молоко, додайте мак, цукор (залишилися 100 грамів), поставте на невеликий вогонь, помішуючи, доведіть масу до загустіння. Потім дайте настоятися ще хвилин 10.
сирно-маковий пиріг - фото крок 8
Густу макову масу змішайте з сирною. Дістаньте форму з тестом з холодильника, зверху викладіть начинку.
сирно-маковий пиріг - фото крок 9
Присипте залишилася крихтою з тіста.
Надішліть випікатися на годину в розігріту попередньо до 180 З духовку.
сирно-маковий пиріг - фото крок 10
Готовий сирно-маковий пиріг можете прикрасити листком м'яти, горішками або ягодами.
Ось такий він виходить в розрізі.
сирно-маковий пиріг - фото крок 11
Приємного чаювання!

Схожі рецепти