Сирно-маковий пиріг «ніжність»
(покроковий рецепт з фото)
Любіть не тільки смачну, але і красиву випічку? подивіться, як приготувати сирно-маковий пиріг "ніжність" . Зверху візерунок на ньому нагадує ніжна квітка. Пиріг тане в роті, спробуйте самі!
Ніжна сирна начинка в поєднанні з пісочним тістом і ароматним маком - що може бути краще? Такий пиріг відмінно підійде для буденного чаювання, але його також можна подати і на святковий стіл, зовнішній вигляд випічки це дозволяє. Раджу вам брати жирний сир для начинки, тоді вона вийде більш кремовою і податливою. Вибирайте форму середнього діаметра (22-24 см), щоб пиріг вийшов красивим. Чи не передержіте пиріг в духовці, випікати потрібно 45-60 хвилин, в залежності від вашої духовки.
- Борошно - 220 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сир - 500 грам
- Мак - 100-120 грам
- Цукор - 200 грам(50г в тісто, 150г в начинку)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Яйце - 3 штуки(1 в тісто, 2 в начинку)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Крохмаль картопляний - 2 Ст. Ложки
1. Мак залийте окропом і залиште на 20-30 хвилин. Для тіста яйце перетріть віночком з цукром. Додайте розтоплене і злегка остигле вершкове масло, перемішайте.
2. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем і невеликими частинами додайте до рідких інгредієнтів. Замісити м'яке еластичне тісто. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, розподіліть в ній тісто, сформувавши бортики.
3. Надішліть форму в холодильник на 30 хвилин. Приготуйте начинку: сир подрібніть блендером з яйцями. Додайте крохмаль, ванільний і звичайний цукор, знову перемішайте блендером до однорідності.
4. Розділіть начинку на дві нерівні частини, в меншу додайте віджатий мак. У форму з тестом посередині викладіть столову ложку білої начинки. Посеред неї викладіть столову ложку макової начинки.
5. Продовжуйте викладати в центр по столовій ложці начинки, чергуючи її. В кінці проведіть зубочисткою від країв до центру пирога, малюючи квітка.
6. Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці близько 1 годину. Повністю остудіть готовий пиріг. Смачного!