Сирний рулет в лаваші
(покроковий рецепт з фото)
Хочете швидко приготувати смачну закуску до будь-якого свята? Немає нічого простіше! Якщо ви любите сир, приготуйте сирний рулет в лаваші з улюблених сортів сиру. Часу і сил на приготування піде мало!
Рулети з лаваша дуже популярні. Їх готують з різною начинкою: з рибою, шинкою, яйцями і крабовими паличками. Я розповім вам, як приготувати сирний рулет в лаваші. Якщо ви любите різні види сирів, обов'язково приготуйте такий рулет. Процес нескладний, часу на приготування у вас піде трохи. Замість сиру з пліснявою можна використовувати бринзу, Адигейський, копчений сир або будь-який інший. По бажанню, можна додати зелень або подрібнені маслини. Фантазуйте і готуйте в задоволення!
- Лаваш тонкий - 1 штука
- Твердий сир - 100-120 грам
- Плавлений сир - 80-100 грам (або вершковий)
- Сир з цвіллю - 70 грам
- Крем - 1-1, 5 Ст. Ложки

Складаємо лаваш навпіл, розрізаємо його посередині.

З цих двох прямокутних листочків лаваша будемо робити рулет.

Змащуємо одну половинку лаваша сметаною.

Покришимо сир з цвіллю так, щоб він був маленькими шматочками.

І рівномірно посипаємо по змащеній сметаною поверхні лаваша.

Змащуємо другу частину лаваша плавленим сиром.

Викладаємо її на першу частину лаваша.

Твердий сир натираємо на тертці середнього розміру.

І рівномірно покриваємо тертим сиром поверхню лаваша, змащену плавленим сиром.

А тепер починаємо щільно закручувати все в рулет.

Скручений рулет злегка притискаємо руками по всій довжині, щоб шари добре зчепилися-склеїлися між собою.

Пакуємо рулет в харчову плівку або в пакет і відправляємо в холодильник на півтори-дві години.

Потім гострим тонким ножем нарізаємо і подаємо до столу.