Рецепт Сирний пиріг з ягодами фото

Сирний пиріг з ягодами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Я люблю сирні пироги за їх вологість і ніжність. Особливо якщо пиріг з ягодами. Можна додати ягоди чорної смородини, це створить контраст між солодким тестом і ягідної начинкою.

Опис приготування:

Щоб пиріг при подачі красиво виглядав, його потрібно прикрасити. Що це буде? варіантів багато, один з найшвидших - це посипати пиріг цукровою пудрою. Можна також полити його медом або глазур'ю домашнього приготування. Хай щастить! варіант, як приготувати сирний пиріг з ягодами, простий і вдалий.

  • Сир - 150 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 180 грам
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 200-250 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор - 1 штука (упаковочка)
  • Смородина чорна - 1 Склянка (маленький)
сирний пиріг з ягодами - фото крок 1
Підготуйте продукти для пирога. Відміряйте сир і сипучі продукти. Кількість борошна може відрізнятись від мого, так як різний може бути по вологості сир.
сирний пиріг з ягодами - фото крок 2
Розітріть виделкою сир з цукром, щоб не було великих грудочок.
сирний пиріг з ягодами - фото крок 3
Додайте сирі яйця. Все як слід перемішайте.
сирний пиріг з ягодами - фото крок 4
Тепер розтопіть вершкове масло на паровій бані. Влийте його в сирної-яєчну масу.
сирний пиріг з ягодами - фото крок 5
Додайте туди ж просіяне борошно, змішану з розпушувачем і ванільним цукром.
сирний пиріг з ягодами - фото крок 6
Все ретельно перемішуємо до однорідності. Зробіть некруте липке тісто.
сирний пиріг з ягодами - фото крок 7
Змастіть каструлю мультиварки або антипригарним форму будь-яким кондитерським жиром або рослинним маслом. Розподіліть тісто рівномірно по всій формі, зверху викладіть смородину, трохи вдавлюючи її в тісто. Запікайте пиріг в режимі"Випічка" протягом 50 хвилин.
сирний пиріг з ягодами - фото крок 8
Готовий пиріг дістаньте з мультиварці, дайте йому охолонути. Вийміть його обережно з каструлі. До кінця остудіть і присипте цукровою пудрою або полийте глазур'ю. Смачного!

Схожі рецепти