Сирний пиріг з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю сирні пироги за їх вологість і ніжність. Особливо якщо пиріг з ягодами. Можна додати ягоди чорної смородини, це створить контраст між солодким тестом і ягідної начинкою.
Щоб пиріг при подачі красиво виглядав, його потрібно прикрасити. Що це буде? варіантів багато, один з найшвидших - це посипати пиріг цукровою пудрою. Можна також полити його медом або глазур'ю домашнього приготування. Хай щастить! варіант, як приготувати сирний пиріг з ягодами, простий і вдалий.
- Сир - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 180 грам
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 200-250 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 штука (упаковочка)
- Смородина чорна - 1 Склянка (маленький)
Підготуйте продукти для пирога. Відміряйте сир і сипучі продукти. Кількість борошна може відрізнятись від мого, так як різний може бути по вологості сир.
Розітріть виделкою сир з цукром, щоб не було великих грудочок.
Додайте сирі яйця. Все як слід перемішайте.
Тепер розтопіть вершкове масло на паровій бані. Влийте його в сирної-яєчну масу.
Додайте туди ж просіяне борошно, змішану з розпушувачем і ванільним цукром.
Все ретельно перемішуємо до однорідності. Зробіть некруте липке тісто.
Змастіть каструлю мультиварки або антипригарним форму будь-яким кондитерським жиром або рослинним маслом. Розподіліть тісто рівномірно по всій формі, зверху викладіть смородину, трохи вдавлюючи її в тісто. Запікайте пиріг в режимі "випічка" протягом 50 хвилин.
Готовий пиріг дістаньте з мультиварці, дайте йому охолонути. Вийміть його обережно з каструлі. До кінця остудіть і присипте цукровою пудрою або полийте глазур'ю. Смачного!