Сирники з кефіру
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам здається, що на кефірі можна приготувати смачні сирники, значить ви просто не зустрічали ще хорошого рецепту! Запишіть, щоб не забути, рецепт приготування смачних сирників на сніданок!
Зазвичай я готую сирники просто на сирі, борошні і яйці. Але останнім часом помітила, що кефір робить тісто більш легким, а готові сирники виходять більш ніжними. Для приготування сирників з кефіру рекомендую брати жирний сир (найкраще домашній), будь-який кефір (мені подобається з 1%), невелике яйце і трохи родзинок. Ізюм можете замінити на курагу.
- Сир - 500 грам
- Кефір - 250 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Ізюм - 100 грам
- Рослинна олія для смаження - 4 Ст. Ложки
- Ванілін - За смаком
1
Підготуйте інгредієнти: просійте борошно через сито (щоб тісто потім було без грудочок), родзинки залийте окропом, щоб він став м'якшим.
2
Сир досить розім'яти виделкою (я завжди беру або домашній сир, або жирністю 9%). Якщо у вас сир сухий, збийте його блендером.
Влийте в сир кефір.
Влийте в сир кефір.
3
Потім додайте до маси яйце, цукор, сіль і родзинки. Потім всипте просіяне борошно.
Розмішайте виделкою (або блендер) до однорідності. Виходить тісто, як густа сметана.
Розмішайте виделкою (або блендер) до однорідності. Виходить тісто, як густа сметана.
4
Сформуйте круглі сирники (в формі коржі). Обваляйте їх злегка в борошні. Можете прямо в руці їх робити. Якщо хочете, ножем можете обрізати край, тоді сирники будуть правильної круглої форми.
5
Розігрійте на сковороді рослинне масло. Обсмажуйте сирники на середньому вогні по 3 хвилини з кожного боку під закритою кришкою.
6
Готові сирники з кефіру підрум'яняться, але всередині залишаться ніжними.
Подавайте зі сметаною, джемом, медом або згущеним молоком. Смачного!
Подавайте зі сметаною, джемом, медом або згущеним молоком. Смачного!