Рецепт Сирники з кефіру фото

Сирники з кефіру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Сир, Кефір
Дієтичне харчування
На полуденок, На сніданок
Випічка, Сирники

Якщо вам здається, що на кефірі можна приготувати смачні сирники, значить ви просто не зустрічали ще хорошого рецепту! Запишіть, щоб не забути, рецепт приготування смачних сирників на сніданок!

Зазвичай я готую сирники просто на сирі, борошні і яйці. Але останнім часом помітила, що кефір робить тісто більш легким, а готові сирники виходять більш ніжними. Для приготування сирників з кефіру рекомендую брати жирний сир (найкраще домашній), будь-який кефір (мені подобається з 1%), невелике яйце і трохи родзинок. Ізюм можете замінити на курагу.

  • Сир - 500 грам
  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 1 Склянка
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Ізюм - 100 грам
  • Рослинна олія для смаження - 4 Ст. Ложки
  • Ванілін - За смаком
1
Підготуйте інгредієнти: просійте борошно через сито (щоб тісто потім було без грудочок), родзинки залийте окропом, щоб він став м'якшим.
2
Сир досить розім'яти виделкою (я завжди беру або домашній сир, або жирністю 9%). Якщо у вас сир сухий, збийте його блендером.
Влийте в сир кефір.
3
Потім додайте до маси яйце, цукор, сіль і родзинки. Потім всипте просіяне борошно.
Розмішайте виделкою (або блендер) до однорідності. Виходить тісто, як густа сметана.
4
Сформуйте круглі сирники (в формі коржі). Обваляйте їх злегка в борошні. Можете прямо в руці їх робити. Якщо хочете, ножем можете обрізати край, тоді сирники будуть правильної круглої форми.
5
Розігрійте на сковороді рослинне масло. Обсмажуйте сирники на середньому вогні по 3 хвилини з кожного боку під закритою кришкою.
6
Готові сирники з кефіру підрум'яняться, але всередині залишаться ніжними.
Подавайте зі сметаною, джемом, медом або згущеним молоком. Смачного!

Схожі рецепти