Сирне суфле зі сливами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Якщо ви любите карамелізовані фрукти, обов'язково подивіться, як приготувати сирне суфле зі сливами, ніжне, повітряне та смачне. Зливи надають особливий аромат цієї страви, спробуйте!
Опис приготування:
Напевно, немає випічки, ніжніше суфле. Така солодкість припаде до смаку як любителям сиру, так і любителям фруктів, адже в якості прикраси і родзинки в цьому рецепті використані карамелізовані слив, дуже красиві, м'які і ароматні. Рекомендую брати щільні сливи, щоб вони краще зберегли форму під час приготування. Більш того, обов'язково дайте суфле трохи підпічок без слив, щоб воно добре пропеклося, після чого викладіть сливи і продовжуйте випікати до готовності.
- Сир - 250 грам
- Крем 25% жирності - 100 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Манька - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 40 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Зливи - 120-140 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Цукор (для слив) - 1 Ст. Ложка
1. Сир змішайте за допомогою блендера зі сметаною, яйцем, цукром. Додайте манку, ванільний цукор і крохмаль. Збийте блендером протягом хвилини.
2. Форми для випічки змастіть вершковим маслом і розлийте в них сирну масу. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин.
3. На невеликому вогні розтопіть вершкове масло, додайте цукор і, постійно помішуючи, дайте суміші закипіти. Додайте нарізані сливи і тушкуйте їх протягом 5 хвилин.
4. Викладіть готові сливи на суфле і відправте в духовку при температурі 160 градусів на 10 хвилин. Смачного!