Сирне суфле зі сливами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите карамелізовані фрукти, обов'язково подивіться, як приготувати сирне суфле зі сливами, ніжне, повітряне та смачне. Зливи надають особливий аромат цієї страви, спробуйте!
Напевно, немає випічки, ніжніше суфле. Така солодкість припаде до смаку як любителям сиру, так і любителям фруктів, адже в якості прикраси і родзинки в цьому рецепті використані карамелізовані слив, дуже красиві, м'які і ароматні. Рекомендую брати щільні сливи, щоб вони краще зберегли форму під час приготування. Більш того, обов'язково дайте суфле трохи підпічок без слив, щоб воно добре пропеклося, після чого викладіть сливи і продовжуйте випікати до готовності.
- Сир - 250 грам
- Крем 25% жирності - 100 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Манька - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 40 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Зливи - 120-140 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Цукор (для слив) - 1 Ст. Ложка
1. Сир змішайте за допомогою блендера зі сметаною, яйцем, цукром. Додайте манку, ванільний цукор і крохмаль. Збийте блендером протягом хвилини.
2. Форми для випічки змастіть вершковим маслом і розлийте в них сирну масу. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин.
3. На невеликому вогні розтопіть вершкове масло, додайте цукор і, постійно помішуючи, дайте суміші закипіти. Додайте нарізані сливи і тушкуйте їх протягом 5 хвилин.
4. Викладіть готові сливи на суфле і відправте в духовку при температурі 160 градусів на 10 хвилин. Смачного!