Сирне суфле
(покроковий рецепт з фото)
Сирне суфле - одне з найбільш фірязиках і смачних страв французької традиційної кухні. Готується дуже просто, але виходить - дуже тонко і вишукано Спробуйте!
Як відомо, суфле - це досить старе винахід французьких кулінарів. Сьогодні суфле з чого тільки не готують - і з риби, і з м'яса, і з овочів… і, ось, з сиру. Сирне суфле - одне з моїх найулюбленіших, воно виходить найбільш ніжним і повітряним. Вважаю, що в вихідний день коштує побалувати себе таким сніданком - дуже смачно, стримався!
- Вершкове масло - 50 грам
- Панірувальні сухарі - 25 грам
- Борошно - 50 грам
- Гірчичний порошок - 1 Чайна ложка
- Молоко - 300 мілілітрів
- Яйця - 4 штуки
- Сир Чеддер - 100 грам
Це - наші інгредієнти. Наявність кожного з них обов'язково - без них суфле не вийде.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і присипаємо панірувальними сухарями.
Беремо толстодонную каструлю, розтоплюємо в ній вершкове масло, додаємо борошно і гірчицю. Варити 1 хвилину. Потім тонкою цівкою вводимо в суміш молоко і готуємо на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Потім прибираємо вогню, перемішуємо з тертим сиром і жовтками. Солимо.
Білки віночком збиваємо в легку піну і акуратно змішуємо з нашої молочної масою.
Кладемо суміш у форму для випікання і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо 25-30 хвилин - до утворення красивою золотистої скоринки.
Готово! Приємного апетиту