Сирна запіканка на манці
(покроковий рецепт з фото)
На сніданок або як десерт для дітей і дорослих запіканка - це відмінна ідея. Корисно, смачно і зовсім нескладно. Дуже рекомендую взяти рецепт на замітку тим, хто ще не готував запіканку сам.
Хочу представити вам досить класичний спосіб, як приготувати сирну запіканку на манки. При бажанні ви завжди можете доповнити рецепт родзинками або цукатами, цедрою цитрусових (для аромату) або іншими добавками за смаком. Подавати до столу запіканку можна зі сметаною, згущеним молоком, вершками або варенням.
- Сир - 800 грам
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 4 чайних ложки
- Манна крупа - 4 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 2-3 штук
- Крем - 0.5 склянки (для подачі)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
1. Жароміцних форму змажте як слід вершковим маслом. Також за бажанням можна присипати її манною крупою.
2. У глибоку миску викладіть сир, розімніть його виделкою. Якщо занадто багато грудочок, попередньо краще протерти його через сито.
3. Додайте сіль і цукор.
4. Слідом всипте манку.
5. Vbeyte яйця. Точна кількість яєць залежить від розміру: якщо невеликі - беріть 3, якщо великі - 2.
6. Все ретельно перемішайте і залиште хвилин на 15-20. А тим часом можна включити духовку і розігріти її до 190 градусів.
7. Викладіть сирну масу в форму. Можна просто розрівняти її, а можна зробити ложкою ось такі елементи декору.
8. Надішліть форму в духовку, готуйте запіканку близько півгодини до утворення апетитною рум'яної скоринки. Приємного чаювання!