Пісний бісквіт на манці
(покроковий рецепт з фото)
Чого тільки не придумаєш, щоб під час посту не залишитися голодним! Пропоную вашій увазі один цікавий рецепт для ласунів. Ось, як правильно приготувати пісний бісквіт на манці.
В разі, якщо у вас закінчилися яйця або ви вегетаріанець, або просто той, хто постить людина, є багато способів заміни продуктів тваринного походження - рослинними. Пробуйте, експериментуйте, знаходите нові можливості і смаки! Адже світ багатогранний. Чи не на одних же яйцях готувати бісквіт!
- Манна крупа - 100 грам
- Борошно - 100 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 200 грам
- Ванілін - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Банани - 2 штуки
- Яблука - 2 штуки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Кокосова стружка - За смаком
Щоб правильно приготувати бісквіт без яєць, та ще й з манкою, потрібно добре постаратися. У цьому нам допоможуть крахмалосодержащие банани і желеобразное яблучне пюре. Очищаємо банани і яблука від шкірки. Нарізаємо на шматочки, беремо блендер, все подрібнюємо до м'якості. Виходить фруктове пюре.
Просіваємо борошно. Змішуємо її з манною крупою. Додаємо соду. Якщо у вас яблука кислі, тоді оцет можете не використовувати. Соду погасить кислота в яблуках. Насипаємо цукор, ванілін і щіпку солі.
До цієї сипучої суміші обережно додаємо воду, розтираючи вилочкою місце, куди потрапляє вода. Використовуйте холодну воду, щоб не було грудочок. Після цього вводимо фруктове пюре і ретельно розмішуємо всю консистенцію до однорідності.
Переливаємо суміш в змащену маслом форму. Розігріваємо духовку до 180 градусів, ставимо маннік випікатися на 30-40 хвилин.
Дістаємо готовий бісквіт через належний час. Бісквітний маннік вийшов напрочуд схожим на оригінальний рецепт з яйцями! Посиплю його зверху кокосовою стружкою. Краса!