Швидкий пиріг з сиром
(покроковий рецепт з фото)
У кожного настає такий момент, коли просто необхідно приготувати що-небудь смачненьке з того, що є в холодильнику. Якщо є сир, можна приготувати швидкий, апетитний і ситний пиріг. Тісто в сукупності з ніжною тягучою сирно-молочною начинкою не залишить байдужим жодного гостя. Такий пиріг можна робити для своїх на вечерю, а також з гордістю пригощати друзів і знайомих. Смачного!
Для того, щоб приготувати смачний пиріг з сиром, підійде домашній сир і козячий сир. Останній можна замінити звичайним вершковим сиром. З листкового тіста зробіть своєрідний каркас - візьміть кілька листів і постеліть на дно форми для випікання. Начинка готується наступним чином - змішуються яйце, молоко, оливкова олія і газована вода. В отриману масу маку шматочки листкового тіста і таким чином формується пиріг. Звисають краю листкового тіста, яке лежить на дні, складаються всередину. Збризніть пиріг водою і оливковою олією - вода додасть соковитості стінок, а масло дасть рум'яної скоринки. Вдалого приготування!
- Тонке листкове тісто - За смаком (залежить від величини форми для випікання і типу тесту.)
- Яйце - 1 штука
- Сир - 200 грам
- Сир козячий або вершковий - 150 грам
- Молоко - 1/4 склянки
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Газована вода - 1/8 склянки
- Сіль - За смаком
- Сіль - За смаком
Змішайте сири, яйце, молоко, оливкова олія і газовану воду, повинна вийти рідка однорідна суміш. Робіть це, поступово втручаючись кожен інгредієнт.
Змастіть форму для запікання олією. Вистелити декількома листами найтоншого листкового тіста майбутню корочку нашого пирога, краю залиште вільно відвисати.
Начинка - головна частина. Так як консистенція сирної суміші дуже рідка, шматочки листкового тіста потрібно в неї вмочати - саме з них буде формуватися пиріг. Використовуйте стільки шматочків тесту, скільки знадобиться. Робіть це максимально швидко. Залишками суміші залийте отриману слоено-сирну масу.
Тепер закривайте начинку звисаючими краями листкового тіста. Знову ж таки, чим швидше це зробите - тим краще.
Збризніть отриманий сирої пиріг водою і оливковою олією для соковитості і ароматної скоринки. Випікайте в духовці 45 хвилин при температурі 190-200 градусів. Смачного!