Швейцарський морквяний торт
(покроковий рецепт з фото)
Десерти з моркви можуть бути дійсно приголомшливими. На підтвердження своїх слів хочу запропонувати вам взяти на замітку цей дивно простий і апетитний рецепт найніжнішого тортика.
Поспішаю навчити вас, як приготувати швейцарський морквяний торт. Це дивовижний рецепт, в якому немає навіть борошна, замість неї використовуються панірувальні сухарі. У поєднанні з мигдалем десерт виходить просто приголомшливим. Обов'язково рекомендую спробувати і пригостити своїх гостей цим смачним тортиком.
- Морква - 150 грам
- Мигдаль - 150 грам
- Сухарі паніровочні - 3/4 склянки
- Обкладинка - 1 щіпка
- Імбир - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Лимон - 1 штука
- Цукрова пудра - 1.5 склянки (для глазурі)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Моркву очистіть і натріть на дрібній тертці. Підготуйте решту інгредієнтів і включіть її, щоб вона розігрівалася до 190 градусів.
2. Акуратно відокремте білки від жовтків. В останні додайте половину цукру і збийте. Морква з'єднайте з мигдалем, сухарями і спеціями, як слід перемішайте. Натріть цедру лимона і вичавіть сік з половинки.
3. Жовтки перекладіть до моркви і збийте з другою половиною цукру білки в міцну піну.
4. Жароміцних форму змажте маслом і присипте сухарями. Додайте білки в "тісто", акуратно перемішайте. Викладіть у форму і відправте в духовку.
5. Випікається швейцарський морквяний торт близько 35 хвилин. Готовність його перевіряйте зубочисткою. Поки тортик остигає, можна зробити глазур, з'єднавши цукрову пудру з парою ложок соку лимона.
6. Готової глазур'ю полийте тортик, залиште його на годинку перед подачею. Прикрасити додатково його можна горішками, а також морквинами, зробленими з марципану або мастики.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!