Швейцарський шоколадний рулет
(покроковий рецепт з фото)
Швейцарський шоколадний рулет - м'який, ніжний, тане в роті. На приготування такого рулету ви витратите не більш однієї години, і при цьому здивуєте рідних цікавим, ефектним, корисним рулетом.
Бісквітне тісто з темного шоколаду гармонійно поєднується з білим вершковим кремом. Контраст, яскраво, привабливо і дуже смачно. Класичний рецепт включає в себе крем з жирних вершків. Однак ви можете урізноманітнити рулетик, замінивши вершки ягідним джемом або варенням. Охолоджений десерт перед подачею до столу наріжте порційними шматочками, прикрасивши цукровою пудрою і гілочкою м'яти.
- Яйце - 4 штуки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Жирні вершки - 1 Склянка
- Ванілін - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
- Шоколадні крапельки - 100 грам
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 1/2 склянки
1. Змішайте яйця і цукор в глибокій ємності.
2. Збийте яйця міксером на середній швидкості на паровій бані протягом декількох хвилин, щоб яйця трохи Підігріли і пожовкли.
3. Збийте яйця до білої пишної піни.
4. Додайте в ємність зі збитими яйцями суміш какао, борошна, ваніліну і солі. Ретельно перемішайте тісто.
5. Вилийте тісто на деко, застелений силіконовим килимком, запікайте його в духовці при температурі 200 градусів 5-6 хвилин.
6. Поверніть бісквіт в рулет, накривши пергаментним папером, дайте йому охолонути.
7. Поки рулет охолоджується, збийте жирні вершки з цукровою пудрою. Змастіть кремом весь лист бісквіта і знову згорніть у рулет.
8. Розтопіть шоколад з молоком і вершками до однорідності, залийте ним готовий рулет.