Шоколадний бісквіт «чарівний»
(покроковий рецепт з фото)
Надумали спекти торт самостійно? Скористайтеся відмінним рецептом, як приготувати шоколадний бісквіт «Чарівний». У ньому прекрасно поєднуються вологий, насичений бісквіт з шоколадною глазур'ю.
Такий простий тортик можна зробити на полуденок і навіть до святкування сімейних торжеств. Хочете почастувати їм велику кількість гостей? тоді збільште кількість продуктів. Торт подавайте вже після охолодження, можна прикрасити його не тільки глазур'ю, але і свіжими ягодами, горіхами.
- Вершкове масло - 200 грам(125 грам для торта, 75 грам для глазурі)
- Цукор - 595 грам(250 грам для торта, 345 грам для глазурі)
- Яйця - 3 штуки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Какао - 90 грам(40 грам для торта, 50 грам для глазурі)
- Гаряча вода - 125 мілілітрів
- Молоко - 185 мілілітрів(125 мілілітрів для торта, 60 мілілітрів для глазурі)
- Борошно - 260 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 Чайна ложка
1. У чашу міксера викладіть 125 вершкового масла і додайте 250 грам цукру, збивайте близько 4-5 хвилин.
2. Вбийте по одному курячі яйця, гарненько перемішуючи після кожного, додайте ваніль.
3. В іншій мисці розчиніть какао (40 грам) в гарячій воді, влийте 125 мілілітрів теплого молока.
4. В окрему миску просійте борошно, додайте соду і сіль, перемішайте.
5. У масляну суміш додайте по кілька ложок суміші з какао, чергуючи з борошном, гарненько розмішайте.
6. Форму для випічки застеліть пергаментом і вилийте в неї тісто.
7. Надішліть корж в розігрітий до 175 градусів духовку і випікайте 40-45 хвилин.
8. Готовий бісквіт дістаньте з духовки, залиште на 5 хвилин в формі.
9. Потім дістаньте з форми і охолодіть корж повністю. Зріжте утворилася верхівку.
10. У миску викладіть 75 грам м'якого вершкового масла, збивайте його кілька хвилин, потім всипте половину цукру, що залишився і какао.
11. Додайте молоко, ваніль і цукор, що залишився, перемішайте лопаткою.
12. Прикрасьте бісквіт глазур'ю і розкришите зрізану раніше верхівку. Насолоджуйтесь!