Рецепт Шоколадний бісквіт «чарівний» фото

Шоколадний бісквіт «чарівний»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Какао , Бісквітне тісто
Низькокалорійні
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Бісквіт
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Надумали спекти торт самостійно? Скористайтеся відмінним рецептом, як приготувати шоколадний бісквіт «Чарівний». У ньому прекрасно поєднуються вологий, насичений бісквіт з шоколадною глазур'ю.

Опис приготування:

Такий простий тортик можна зробити на полуденок і навіть до святкування сімейних торжеств. Хочете почастувати їм велику кількість гостей? тоді збільште кількість продуктів. Торт подавайте вже після охолодження, можна прикрасити його не тільки глазур'ю, але і свіжими ягодами, горіхами.

  • Вершкове масло - 200 грам(125 грам для торта, 75 грам для глазурі)
  • Цукор - 595 грам(250 грам для торта, 345 грам для глазурі)
  • Яйця - 3 штуки
  • Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
  • Какао - 90 грам(40 грам для торта, 50 грам для глазурі)
  • Гаряча вода - 125 мілілітрів
  • Молоко - 185 мілілітрів(125 мілілітрів для торта, 60 мілілітрів для глазурі)
  • Борошно - 260 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1 Чайна ложка
шоколадний бісквіт
1. У чашу міксера викладіть 125 вершкового масла і додайте 250 грам цукру, збивайте близько 4-5 хвилин.
шоколадний бісквіт
2. Вбийте по одному курячі яйця, гарненько перемішуючи після кожного, додайте ваніль.
шоколадний бісквіт
3. В іншій мисці розчиніть какао (40 грам) в гарячій воді, влийте 125 мілілітрів теплого молока.
шоколадний бісквіт
4. В окрему миску просійте борошно, додайте соду і сіль, перемішайте.
шоколадний бісквіт
5. У масляну суміш додайте по кілька ложок суміші з какао, чергуючи з борошном, гарненько розмішайте.
шоколадний бісквіт
6. Форму для випічки застеліть пергаментом і вилийте в неї тісто.
шоколадний бісквіт
7. Надішліть корж в розігрітий до 175 градусів духовку і випікайте 40-45 хвилин.
шоколадний бісквіт
8. Готовий бісквіт дістаньте з духовки, залиште на 5 хвилин в формі.
шоколадний бісквіт
9. Потім дістаньте з форми і охолодіть корж повністю. Зріжте утворилася верхівку.
шоколадний бісквіт
10. У миску викладіть 75 грам м'якого вершкового масла, збивайте його кілька хвилин, потім всипте половину цукру, що залишився і какао.
шоколадний бісквіт
11. Додайте молоко, ваніль і цукор, що залишився, перемішайте лопаткою.
шоколадний бісквіт
12. Прикрасьте бісквіт глазур'ю і розкришите зрізану раніше верхівку. Насолоджуйтесь!

Схожі рецепти