Шоколадні мафіни з какао
(покроковий рецепт з фото)
Розповім і покажу, як приготувати шоколадні маффіни з какао. Виходить пишна випічка з більш тонким смаком, ніж у маффинов з шоколадом. Подайте їх з молоком на сніданок, діти будуть задоволені!
Кількість тесту з какао розраховане на 8 середніх формочок для мафінів. Якщо формочки побільше, то вийде 6 маффинов. Металеві форми потрібно змастити маслом, а силіконові і паперові формочки годі й змащувати.
- Борошно пшеничне - 175 грам
- Цукор - 120 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Молоко - 100 грам
- Какао порошок - 30 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Яйця - 2 штуки
У велику миску просійте борошно з какао і розпушувачем. Додайте цукор і перемішайте.
В іншій мисці збийте разом яйця, розтоплене вершкове масло (кімнатної температури) і молоко.
Додайте рідку суміш в сухі інгредієнти і перемішайте міксером на дуже низькій швидкості, щоб тільки змішати інгредієнти. Можна перемішати і дерев'яною лопаткою.
Повинна вийти не дуже густа, однорідна суміш.
Заповніть тестом з какао 8 формочок для мафінів.
Випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин.
Готовим маффінів дайте охолонути на решітці на столі і подавайте їх теплими до чаю або кави. Смачного!