Мафіни з какао
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти вам дуже простий варіант, як приготувати маффіни з какао. Ніжні, злегка вологі всередині і апетитні, вони буквально таять у роті і стануть прекрасним варіантом десерту для всієї родини.
Перед вами рецепт приготування мафінів з какао без яєць і з рослинним маслом, так що він прекрасно підійде як десерт під час посту. Крім того, в тісто можна додати горішки, сушені або свіжі ягоди, цукати або кокосову стружку, наприклад. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою або зробити глазур на основі того ж какао, соку цитрусових або карамелі.
- Борошно - 1 Склянка
- Какао - 1/3 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1/3 склянки
- Молоко або вода - 1/2 склянки
- Оцет - 1 Чайна ложка
1. У глибоку миску просійте борошно і додайте просіяне какао.
2. Додайте цукор, розпушувач і дрібку солі. Для аромату в рецепт приготування мафінів з какао можна використовувати ванілін або корицю, наприклад. Все як слід перемішайте.
3. Влийте рослинне масло, будь-який, але без запаху.
4. Додайте оцет і молоко (можна замінити чистою водою). Тісто добре перемішайте, щоб не утворилися грудочки.
5. Розкладіть тісто по формах і відправте в розігріту до 185 градусів духовку. Випікайте хвилин 18-20 до готовності.
6. Коли маффіни з какао в домашніх умовах готові, дістаньте їх з форми, остудіть трохи і подавайте до столу.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!