Шоколадне печиво в шоколаді
(покроковий рецепт з фото)
У тих, хто любить шоколад, сьогодні свято. Що може бути смачніше шоколаду в шоколаді? А вся справа в рецепті, як приготувати шоколадне печиво в шоколаді. Дуже класне додаток до чаю!
Можна спекти велику порцію і зберігати його в холодильнику. Печиво відмінно підійде в якості частування на святковій вечері, а також в звичайний день. Особливий присмак надає м'ятний екстракт. Це ж печиво можна зробити в двох варіаціях, зануривши його в розтоплений білий або чорний шоколад.
- Борошно - 1 Склянка
- Какао - 0, 5 склянки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Яйця - 1 штука
- Яєчний жовток - 1 штука
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Екстракт м'яти - 1 Чайна ложка
- Шоколад - 450 грам
1. Змішайте борошно, какао, розпушувач, соду і сіль.
2. В окремій ємності збийте цукор з вершковим маслом, введіть по одному курячі яйця, перемішуючи після кожного, потім додайте жовток, ванільний і м'ятний екстракти. В останню чергу введіть борошняну суміш і добре перемішайте.
3. Викладіть тісто на поверхню, присипану борошном (якщо тісто липке, відправте його на півгодини в холодильник). Розкачайте тісто в пласт.
4. Склянкою або формочками виріжте кружечки (можна будь-які фігурки).
5. Надішліть печиво на 15 хвилин в морозильну камеру.
6. Перекладіть заготовки на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Остудіть готове печиво протягом 8-15 хвилин.
7. Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі, занурте в нього кожне печиво, струсіть надлишки і викладіть його на пергамент.
8. Зачекайте 30-50 хвилин до застигання шоколаду, подавайте печиво.