Печиво з карамеллю в шоколаді
(покроковий рецепт з фото)
На перший погляд печиво здається самим звичайним, але всередині ховається приємний «подарунок». Незвичайне, смачне і цікаве ласощі за рецептом, як приготувати печиво з карамеллю в шоколаді.
Ідея приготування такого печива не секрет. В якості начинки використовував цукерки з карамеллю, які загорнув в тісто і випікав в духовій шафі. Можна покласти звичайні шоколадні або желейні. Такими цукерками можна здивувати і порадувати, а також їх можна презентувати як подарунок.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Коричневий цукор - 1 Склянка
- Білий цукор - 1 Склянка
- Какао - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 220 грам
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Карамельні цукерки - 48 штук
1. У миску кладу коричневий цукор і білий (трохи залишаю для посипання). Вбиваю яйца, додаю ванільний цукор і розм'якшене вершкове масло, яке попередньо дістаю з холодильника.
2. Додаю какао і розпушувач, ретельно перемішую масу до одноманітної консистенції.
3. Борошно заздалегідь просівають і всипав у миску, замішую тісто, поділяю його на 4 частини. Кожну обертають плівкою і відправляю в холодильник на 30-60 хвилин.
4. Через відведений час дістаю тісто з холодильника, скачують з кожної частини ковбаску, розгортаю цукерки і перекладаю їх у миску.
5. Кожну ковбаску нарізаю на 12 частин, як на пельмені.
6. Кожен шматочок трохи розкочують, всередину кладу по цукерці. Потрібно, щоб по центру розкатаних коржів тісто було трохи товщі, щоб цукерка його не розірвав.
7. Печиво в духовці трохи осяде і "попливе", тому укладаю його на сухе деко на невеликій відстані один від одного.
8. Половину печива обвалюють в білому цукрі для краси.
9. Печиво в паніровці викладаю на деко, також на відстані один від одного.
10. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці від 7-15 хвилин. Все залежить від потужності і функцій духовки.
11. Готове печиво перекладаю акуратно на дошку для охолодження, а потім вже подаю до столу. Смачного!