Шоколадна сирна паска з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте незвичайний рецепт паски для святкового столу? Тоді вашій увазі пропонується шоколадна сирна паска з чорносливом.
1. Рецепт приготування шоколадної сирної паски з чорносливом відносно простий. Для початку необхідно з'єднати вершки з цукром і ретельно перемішати, доти, поки цукор повністю не розчиниться (можна використовувати цукрову пудру, якщо вона є під рукою). Потім додати сметану і збити до однорідної консистенції.
2. На дрібній тертці натерти шоколад або нарізати ножем невеликими шматочками. Можна використовувати тільки один вид шоколаду при бажанні.
3. У вершки з цукром додати шоколад і ретельно перемішати.
4. Сир потрібно заздалегідь покласти під прес, якщо він здається рідкуватим. Потім протерти його через маленьке сито двічі, щоб не залишилося грудочок і структура була більш повітряної.
5. Чорнослив, якщо він жестковатий, краще залити окропом і дати йому постояти пару хвилин. Потім злити воду, його трохи обсушити і остудити. Нарізати чорнослив невеликими шматочками.
6. З'єднати сир з вершками і чорносливом. Перемішати і можна викладати в форму, заздалегідь застелену марлею.
7. Надіслати в холодильник мінімум на 12 годин під пресом.
Коли шоколадна сирна паска з чорносливом в домашніх умовах готова, акуратно дістати її з форми і можна подавати до столу. 1
- Сир - 500 грам
- Крем - 200 грам
- Вершки - 100 грам
- Білий шоколад - 100 грам
- Чорний шоколад - 100 грам
- Чорнослив - 50 грам
2. На дрібній тертці натерти шоколад або нарізати ножем невеликими шматочками. Можна використовувати тільки один вид шоколаду при бажанні.
3. У вершки з цукром додати шоколад і ретельно перемішати.
4. Сир потрібно заздалегідь покласти під прес, якщо він здається рідкуватим. Потім протерти його через маленьке сито двічі, щоб не залишилося грудочок і структура була більш повітряної.
5. Чорнослив, якщо він жестковатий, краще залити окропом і дати йому постояти пару хвилин. Потім злити воду, його трохи обсушити і остудити. Нарізати чорнослив невеликими шматочками.
6. З'єднати сир з вершками і чорносливом. Перемішати і можна викладати в форму, заздалегідь застелену марлею.
7. Надіслати в холодильник мінімум на 12 годин під пресом.
Коли шоколадна сирна паска з чорносливом в домашніх умовах готова, акуратно дістати її з форми і можна подавати до столу. 1