Шоколадна паска
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадна паска готується з шоколадом, які треба розтопити і змушують в сирне тісто. Колір шоколадної паски - какао з молоком. Добре в таку паску додати шматочки шоколаду. Ніжна і смачна!
Приготувати шоколадну паску нескладно, головне уважно стежити за процесом приготування. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде дві паски, якщо ви використовуєте стандартну форму для паски, висотою 14 см.
Отже, приступимо!
- Сир - 1 кілограм
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 150 грам
- Яйця - 3 штуки
- Шоколад - 200 грам
- Ванілін - 1-2 Щепоток
- Вершки - 400 мілілітрів
- Цукати - 1 Склянка (можна додати подрібнених горіхів)
1
Масло вершкове виберіть з холодильника і залиште при кімнатній температурі, воно повинно бути м'яким. Сир пропустіть через м'ясорубку або збийте міксером.
2
Змішайте сир з маслом.
3
У каструлю вбийте яйця і перемішайте їх з цукром. Можете використовувати віночок.
4
У яєчно-цукрову масу додайте вершки.
5
Також додайте в каструлю ванілін і добре перемішайте.
6
Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння, помішуючи. Варіть масу ще протягом 5 хвилин, помішуючи, потім зніміть з вогню і остудіть.
7
Шоколад розтопіть на водяній бані.
8
У сирно-масляну масу додайте зварену яєчну суміш, гарненько перемішайте.
9
Туди ж додайте шоколад і знову перемішайте.
10
Останніми в тісто для паски додайте цукати (горіхи). З шоколадом дуже смачно поєднується вишня.
11
Чистий квітковий горщик або пасочницу застеліть марлею, складеної в декілька шарів.
12
Викладіть тісто в пасочницу.
13
Краї марлі загорніть. Зверху покладіть денце і притисніть пресом. Надсилайте паску в холодильник на 12 годин.
14
Потім зніміть прес і денце, переверніть паску на тарілку. По бажанню, прикрасьте цукатами або шоколадною стружкою.
15
Шоколадна паска готова!
Смачного!
Смачного!