Шарлотка з бананами
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотка - дуже ніжна і кохана багатьма випічка, представлена у вигляді бісквіта з додаванням яблук або інших фруктів. Як приготувати шарлотку з бананами? Чи не складніше, ніж класичну!
Даний рецепт простий і зрозумілий. Крім того, має масу переваг. У рецепті абсолютно немає масла. Воно використовується лише для того, щоб змастити стінки форми. Якщо ваша форма силіконова, то її взагалі можна не змащувати. Розповідаю і показую, як приготувати шарлотку з бананами.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Банани - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ваніль - За смаком
1. Для приготування шарлотки з бананами нам необхідно взяти яйця. Вбийте яйця в миску. Додайте цукор, сіль, розпушувач.
2. Збивайте масу до пишності. Маса повинна стати однорідною, а цукор - розчинитися.
3. Просійте і введіть в тісто борошно. В даному тесті абсолютно відсутній олія. Це позитивно позначиться на вашій фігурі і на бюджеті. Шарлотка виходить дуже бюджетної випічкою.
4. У змащену маслом форму влийте 50% тесту. Розподіліть. Пообертайте форму навколо своєї осі, щоб тісто розподілилося рівномірно.
5. Наріжте на шматочки банани. Викладіть їх довільно на сире тісто. Чим більше бананів, тим смачніше буде випічка. Два банана цілком достатньо.
6. Час, що залишився тісто потрібно вилити на банановий шар, знову акуратно розрівняйте все.
7. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте шарлотку в духовці близько 35 хвилин. Готову шарлотку можна присипати цукровою пудрою.
8. Подайте до столу. Приємного чаювання! Зі склянкою молока така шарлотка піде "на ура" . Дуже смачно!