Самогон з пророщеної пшениці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хтось із вас уже готував спиртне в домашніх умовах, то спробуйте ще і цей простий рецепт самогону з пророненной пшениці. Він виходить м'яким, ароматним і майже що солодким на смак!
Такий самогон з пророщеної пшениці в домашніх умовах готується хоч і з деякими зусиллями, але все ж просто і приємно. Впевнена, у вас не виникне труднощів і приготуванням цього чудесного домашнього напою. Сама я не п'ю, тому смак не можу оцінити, але знайомі поціновувачі стверджують, що це дуже смачно!
- Зерно - 2.5 кілограма
- Вода - 20 літрів
- Цукор - 6 кілограм
- Дріжджі сухі - 100 грам
- Ряжанка жирна - 0.5 L
1. Зерно промиваємо, викладаємо на деко товщиною в 2 см. Заливаємо теплою водою, щоб трохи покрила зерно, наполягаємо при 20 градусах приблизно три-чотири дні, поки зерна не проростут. Чекаємо, поки виростуть паростки приблизно на 2 см. Вгору.
2. Вливаємо в сорокалітрового ємність окріп і цукор, перемішаємо. Чекаємо, поки суміш охолоне до 30 градусів, потім додамо розведені дріжджі і солод. Встановити gidrozatvor. Коли перестане булькати - процідити від залишків зерен.
3. Далі отриману Бразил розводимо з ряжанкою і перегонимо на самогонному апараті, поки фортеця не стане нижче 35 градусів. Далі дистилят розбавляємо наполовину водою, ще раз перегонимо.
4. Після другої перегонки можна ще раз розбавити самогон, щоб фортеця і смак були, як і годиться хорошому самогону. Готово!