Салат зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Дуже цікавий салат в азіатському стилі. Для шукачів нових смаків дуже раджу приготувати. Поєднання м'яса і солодкого ананаса - це щось! Салат прекрасно підходить для перекусу або для вечері.
Кілька років тому почалося повальне захоплення китайською кухнею. Мене ця доля теж не минула, я перепробував багато страв з азіатської та китайської кухонь. Ось цей салат - одне з блюд, яке я готую до сих пір. Не кожному чоловікові цей салат сподобається, але жінки від нього будуть в захваті - гарантую. Як приготувати салат зі свинини - я докладно виклав в цьому простому рецепті приготування. Удачі вам і насолоди від нового блюда:)
- Свинина - 300-400 грам (вирізка )
- Ананас - 300 грам (свіжий або консервований)
- Морква - 1 штука (середнього розміру)
- Свіжий огірок - 1 штука (середнього розміру)
- Імбир свіжий - 1 Чайна ложка (натертого)
- Салат качанний - 300 грам
- Рисовий або яблучний оцет - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Соус теріякі - 2 Ст. Ложки
- Мигдаль або кедрові горіхи - 50 грам
Свинину нарізаємо тонкими смужками.
Викладаємо нарізане м'ясо в миску і поливаємо соусом теріякі. Перемішуємо і поки відставляємо - нехай маринується. А самі займемося овочами.
Для салату мені краще за смаком підходить свіжий ананас, але можна скористатися і консервованим - тільки не в надто солодкому сиропі. Нарізаємо ананас невеликими шматочками.
Чистимо моркву і тонко нарізаємо овощечисткой або натираємо на тертці для приготування корейської моркви.
Свіжий огірок нарізаємо соломкою, тільки не дуже тонкою - а то з огірка стече весь сік.
Добре розігріваємо сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо, помішуючи половину замаринованого м'яса. Потім обсмажуємо м'ясо, що залишилося. На обжарку кожної партії йде приблизно 3 хвилини.
Готуємо соус для салату - змішуємо оцет, рослинна олія, соєвий соус і дрібно натертий імбир.
Листя салату рвемо руками на невеликі шматочки. До салату додаємо всі підготовлені овочі, обсмажене м'ясо і поливаємо соусом. Посипаємо подрібненими горіхами і перемішуємо.