Салат з сиром, апельсином і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Іноді навіть улюблені салати дуже вже приїдаються, тоді я шукаю нові і цікаві рецепти. Один з них - як приготувати салат з сиром, апельсином і куркою. Він легкий, оригінальний, подача цікава.
Для подачі салату використовую кошики з листкового тіста. Їх можна спекти будь-якої форми, в цей раз вибрав форму сердечок. Відмінно підійдуть і вафельні тарталетки. Також салат можна подати і просто в салатниці. Апельсин надає салату приємну кислинку і аромат, курка насичує, а сир залишає приємний післясмак. Це відмінний варіант для любителів пробувати все нове.
- Куряче філе - 200 грам
- Апельсин - 1 штука
- Оливки - 100 грам
- Сир твердий - 80 грам
- Червона цибуля - 35 грам
- Чебрець - 10 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Листкове тісто - 250 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Листкове тісто розкочують і поділяю на шматочки, потім кожен укладаю в силіконову форму для випічки. Щоб кошички не піднялася, засинаю всередину квасоля.
2. Відправляю форми в розігрітий до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.
3. Куряче філе мою і нарізаю шматочками, потім розміщую їх в миску, вливаю оливковое масло, солю і додаю подрібнений чебрець, залишаю на деякий час.
4. Апельсин мою, зрізаю з нього шкірку, потім нарізаю фрукт невеликими шматочками.
5. Червоний цибулю чищу і мою, потім нарізаю його тонкими кільцями. Оливки без кісточок нарізаю кільцями. Твердий сир нарізаю кубиками.
6. Сковороду ставлю на вогонь, обсмажую м'ясо в розігрітій сковороді протягом 10-15 хвилин, важливо не пересушити курку.
7. Обсмажене м'ясо перекладаю на серветку, щоб позбутися від зайвого жиру.
8. У салатницю перекладаю апельсин, червона цибуля і оливки, курку і сир.
9. Гарненько перемішую і не солю, тому як оливки у мене солоні. Залишаю салат на 15 хвилин, щоб всі продукти просочилися соками один одного.
10. При подачі дістаю остигнула листкову тарталетку, потім викладаю в неї трохи салату, додаю сметану і кілька листочків чебрецю. Смачного!