Салат з оселедцем
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти сироїдіння, Рецепти для схуднення
Вельми приємний салат з незвичним набором інгредієнтів. Поєднання солоного оселедця і свіжої зелені зі смачною заправкою - обов'язково приготуйте і оціните незвичайний смак цього ошатного салату.
Найчастіше з оселедця ми готуємо традиційну оселедець під шубою в різних варіантах, ну і по швидкому - Seledka порт. Приїлися вже ці салати, чи не так? Хочеться чогось новенького і не зовсім звичайного. Я пропоную вам скористатися саме цим простим рецептом приготування салату з оселедця. Такий салат я спробував одного разу в досить пристойному кафе і мені він дуже сподобався. Вдома я відтворив смак і склад салат і з тих пір досить часто, особливо взимку, його роблю. Розповідаю, як приготувати салат з оселедцем.
- Оселедець філе - 200 грам
- Яйце - 3 штуки (варене)
- Яблуко - 1 штука (бажано кисле)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (невелика)
- Листя салату - 100 грам (звичайний салат або суміш салатних листя)
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
Зварити яйця, очистити і нарізати не дуже дрібно.
Очистити цибулину, нарізати кільцями або напів-кільцями. Якщо вам не подобається гіркий цибуля в салаті - залийте нарізану цибулю окропом на 1-2 хвилини.
Нарізати філе оселедця на шматочки.
Якщо у яблука жорстка шкірка - його можна очистити. Нарізати яблуко соломкою або кубиками, полити ложкою лимонного соку - так воно не потемніє.
Вимити листя салату, обсушити і порвати руками. Викласти в салатник.
А тепер приготуємо заправку для салату. Для цього змішаємо рослинне масло, гірчицю і ложку лимонного соку. Якщо у вас немає діжонськой гірчиці - її можна замінити на звичайну.
Додаємо до салатним листю всі підготовлені інгредієнти, поливаємо смачною заправкою і перемішуємо. Відразу ж подаємо до столу.