Салат «мімоза» з оселедцем 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Рецепт приготування салату «Мімоза» з оселедцем. Ця страва відомо всім, і багато його дуже люблять.
За традицією цей салат містить в собі солону або консервовану рибу, жовтки, майонез, кріп і терту картоплю. Ми додаємо сюди ще і обсмажені з цибулею гриби. Салат поживний і дуже смачний.
- Лимон - 1/2 штуки
 - Оселедець - 500 грам
 - Печериці - 5 штук
 - Кріп - 3 штуки
 - Ріпчаста цибуля - 1 штука
 - Солі - - За смаком
 - Морква - 1 штука
 - Яйце - 3 штуки
 - Картоплі - 6 штук
 - Майонез - 250 грам
 

1. Очищаємо моркву і цибулю, маленькими кубиками нарізаємо. На рослинному маслі спассеруем моркву і цибулю. Морква краще нарізати, а не натирати. Очищаємо і промиваємо гриби, нарізаємо і обсмажуємо з морквою і цибулею. У спассірование морква і цибуля додаємо гриби, помішувати і обсмажуємо 7 хвилин. Можна додати пару ложок води.

2. Випатрати оселедець, видаляємо голову і знімаємо шкіру. Кістки відокремлюємо від м'якоті. Прибираємо навіть найменші кістки, дрібними кубиками нарізаємо м'якоть. Тоненьким шаром рибу розподіляємо на блюді, скроплюємо лимонним соком.

3. Смажені гриби з морквою і цибулею розподіляємо зверху оселедця, разравниваем. Краще, якщо гриби не солити. Круто відварюємо яйця, очищаємо, жовток відокремлюємо від білка, подрібнюємо.

4. Посипаємо подрібненим білком зверху грибів.

5. Прямо в шкірці відварюємо картоплю, очищаємо і натираємо на крупну тертку зверху білків, солимо. Картопля повинен бути холодним.

6. Салат добре змащуємо майонезом, прикрашаємо розтертим жовтком і гілочками кропу. Блюдо готово.