Салат «мімоза» з оселедцем
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування салату «Мімоза» з оселедцем. Ця страва відомо всім, і багато його дуже люблять.
За традицією цей салат містить в собі солону або консервовану рибу, жовтки, майонез, кріп і терту картоплю. Ми додаємо сюди ще і обсмажені з цибулею гриби. Салат поживний і дуже смачний.
- Лимон - 1/2 штуки
- Оселедець - 500 грам
- Печериці - 5 штук
- Кріп - 3 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Солі - - За смаком
- Морква - 1 штука
- Яйце - 3 штуки
- Картоплі - 6 штук
- Майонез - 250 грам
1. Очищаємо моркву і цибулю, маленькими кубиками нарізаємо. На рослинному маслі спассеруем моркву і цибулю. Морква краще нарізати, а не натирати. Очищаємо і промиваємо гриби, нарізаємо і обсмажуємо з морквою і цибулею. У спассірование морква і цибуля додаємо гриби, помішувати і обсмажуємо 7 хвилин. Можна додати пару ложок води.
2. Випатрати оселедець, видаляємо голову і знімаємо шкіру. Кістки відокремлюємо від м'якоті. Прибираємо навіть найменші кістки, дрібними кубиками нарізаємо м'якоть. Тоненьким шаром рибу розподіляємо на блюді, скроплюємо лимонним соком.
3. Смажені гриби з морквою і цибулею розподіляємо зверху оселедця, разравниваем. Краще, якщо гриби не солити. Круто відварюємо яйця, очищаємо, жовток відокремлюємо від білка, подрібнюємо.
4. Посипаємо подрібненим білком зверху грибів.
5. Прямо в шкірці відварюємо картоплю, очищаємо і натираємо на крупну тертку зверху білків, солимо. Картопля повинен бути холодним.
6. Салат добре змащуємо майонезом, прикрашаємо розтертим жовтком і гілочками кропу. Блюдо готово.