Салат з мідіями і кукурудзою
(покроковий рецепт з фото)
Вишукане, але нескладне в приготуванні блюдо, здатне стати справжньою прикрасою як повсякденного, так і святкового столу. Розповідаю, як приготувати салат з мідіями і кукурудзою!
Пам'ятаю, колись я будучи ще дівчиськом, на Чорному морі їла обжигающе-гарячі мідії - їх варили у величезній закіптюженому казані зі спеціями і травами, а потім викладали на велике блюдо і видавлювали зверху лимони. До мідій подавали тільки свіжий хліб і домашнє сухе вино, але як же це було смачно!
Пройшли роки, мідії стали продаватися в кожному поважному супермаркеті, і якось раптом виявилося, що з них можна приготувати безліч смачних страв. Не пам'ятаю вже, де і за яких обставин я дізналася цей рецепт салату з мідіями і кукурудзою, але мені піднесли його, як блюдо японської кухні. Сумніваюся, що це дійсно так, проте салатик від цього не стає менш смачним.
- Мідії - 500 грам
- Кукурудза консервована - 100 грам
- Зелений горошок консервований - 100 грам
- Печериці - 200 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Лимон - 0, 5 штуки
- Соєвий соус - За смаком
- Червоний перець мелений - За смаком
- Салат листовий - За смаком
- Цикорій листової - За смаком (опціонально)