Салат з креветками, ананасом і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Не зовсім звичайне, але смачне поєднання продуктів. У цьому салаті з'єднуються кілька смаків відразу: і кисле, і солодке, і гостре. Краще один раз спробувати самому, ніж слухати розповіді. Готуємо!
Рецепт для любителів східної кухні. Тільки на Сході можуть так з'єднувати, здається непоєднуване. Солодкий, гострий і кислий смаки дуже приємно і дивно поєднуються в цьому салаті. Готується він недовго, довше буду розписувати процес приготування:) зацікавилися? тоді розповідаю, як приготувати салат з креветками, ананасом і куркою.
1. Розморожуємо креветки, а поки займемося куркою. Помиємо філе, обсушити і наріжемо на тонкі довгі смужки.
2. Готуємо маринад для курки і креветок. Змішуємо цедру лайма, половину натертого на дрібній тертці імбиру, 2 столові ложки соєвого соусу і чайну ложку соку лайма.
3. Заливаємо маринадом курячі смужки і креветки, залишаємо на півгодини.
4. Поки маринується курка з креветками, приготуємо заправку для салату. Дрібно-дрібно нарізаємо очищений часник, зелень м'яти, кінзи і перець чилі. Додаємо до них залишився натертий імбир, столову ложку соєвого соусу, оливкова олія, цукор і пів чайної ложки соку лайма.
5. Очищений ананас нарізаємо невеликими шматочками. Чистимо цибулю та нарізаємо тонкими кільцями.
6. Добре розігріваємо сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо шматочки курки до рум'яної скоринки. Потім додаємо до курки креветки і обсмажуємо ще близько хвилини. Не забуваємо помішувати, готуємо на великому вогні. Викладаємо обсмажені курку і креветки на паперові рушники: зайвий жир нам не потрібен.
7. Вимийте і висушіть листя пекінської капусти та шпинату. Порвіть їх на шматочки і викладіть в салатник. Додайте половину заправки і перемішайте. Потім зверху викладіть шматочки ананаса, курку і креветки. Полийте заправкою.
Смачного!
- Куряче філе - 250 грам
- Креветки - 150 грам (варено-морожені)
- Ананас - 150 грам (свіжий)
- Лук червоний - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Вапно - 1 штука
- Імбир - 1 штука (шматочок 1-2 см)
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Пекінська капуста - 100 грам
- Шпинат - 50 грам
- Braai - 1 штука (гілочка свіжої зелені)
- М'ята - 1 штука (гілочка свіжої)
- Перець чилі - 1 штука
- Рослинна олія для смаження - 2 Ст. Ложки
1. Розморожуємо креветки, а поки займемося куркою. Помиємо філе, обсушити і наріжемо на тонкі довгі смужки.
2. Готуємо маринад для курки і креветок. Змішуємо цедру лайма, половину натертого на дрібній тертці імбиру, 2 столові ложки соєвого соусу і чайну ложку соку лайма.
3. Заливаємо маринадом курячі смужки і креветки, залишаємо на півгодини.
4. Поки маринується курка з креветками, приготуємо заправку для салату. Дрібно-дрібно нарізаємо очищений часник, зелень м'яти, кінзи і перець чилі. Додаємо до них залишився натертий імбир, столову ложку соєвого соусу, оливкова олія, цукор і пів чайної ложки соку лайма.
5. Очищений ананас нарізаємо невеликими шматочками. Чистимо цибулю та нарізаємо тонкими кільцями.
6. Добре розігріваємо сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо шматочки курки до рум'яної скоринки. Потім додаємо до курки креветки і обсмажуємо ще близько хвилини. Не забуваємо помішувати, готуємо на великому вогні. Викладаємо обсмажені курку і креветки на паперові рушники: зайвий жир нам не потрібен.
7. Вимийте і висушіть листя пекінської капусти та шпинату. Порвіть їх на шматочки і викладіть в салатник. Додайте половину заправки і перемішайте. Потім зверху викладіть шматочки ананаса, курку і креветки. Полийте заправкою.
Смачного!