Рецепт Салат «мімоза» з картоплею фото

Салат «мімоза» з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Картопля , Консервований тунець , Тунець
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати , Салат мімоза
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 40 хв.

Смачний, ніжний салат"Мімоза" з картоплею - хороша традиція на кожному святковому столі. Особливо в зимові пору року, на новорічні та різдвяні свята. Готується просто і швидко.

Опис приготування:

За своїм походженням, салат"Мімоза" досить молодий. Його вигадали в СРСР в семидесятих роки. І він дуже швидко став популярним. Кожна господиня прагнула зробити його якимось особливим, унікальним. Вважається, що перший салат"Мімоза" зробили з лососиною, але потім за смаком громадянам припав консервований тунець. Такі продукти, як консерви, картопля, морква і яйця знайти було за радянських часів не важко. Тому салат, який з вигляду нагадує квіти мімоза, розсипані на снігу, став в радянському союзі набагато популярніше олів'є. Можливо тому зараз його частіше готують на зимові свята. Ділюся з вами своїм рецептом салату. Салат"Мімоза" з картоплею. І, звичайно, тунець.

1. Отже, по перше, необхідно зварити картоплю і моркву. Краще в мундирі.

2. Так само зваріть яйця до стану круто.

3. Зварені овочі та яйця необхідно остудити. Овочі дістаньте, покладіть на плоску тарілку, вони швидко охолонуть. А яйця залийте холодною водою, спочатку трохи потримавши під її струменем.

4. Все вже майже охололо. Можна почистити цибулю і подрібнити.

5. Свіжу зелень теж подрібніть. Але залиште парочку гілочок для прикраси салату. Змішайте подрібнену зелень з майонезом, який будете використовувати для салату.

6. Підготуйте салатницю. Натріть на дрібній тертці картоплю і моркву. На дно викладіть картоплю. Трохи посоліть і змастіть майонезом.

7. Потім консервований тунець. Тунець не змащувати, покрийте ріпчастою цибулею, цього буде досить.

8. А ось на ріпчасту цибулю трохи намажте майонезу. Однією їдальнею ложечки вистачить.

9. Чисті яйця і відділи куниця від жовтків. Натріть жовтки на дрібній тертці, білки - на крупній. На цибулю викладаємо білки. А жовтки поки відставте в сторону.

10. Білки змастіть майонезом.

11. Тепер морква. Викладіть її акуратно, стежте за тим, щоб вона не збилася в грудочки. Змащуємо майонезом.

12. І, наостанок, на майонез, як не білий гладкий сніг, сиплемо яскравий тертий жовток. Прикрасьте зеленню.

Салат"Мімоза" з картоплею готовий! чудовий, ошатний і дуже апетитний!


  • Картопля - 3 штуки
  • Яйця - 4 штуки
  • Майонез - 5-6 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Консервований тунець - 200 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Свіжа зелень - За смаком
За своїм походженням, салат"Мімоза" досить молодий. Його вигадали в СРСР в семидесятих роки. І він дуже швидко став популярним. Кожна господиня прагнула зробити його якимось особливим, унікальним. Вважається, що перший салат"Мімоза" зробили з лососиною, але потім за смаком громадянам припав консервований тунець. Такі продукти, як консерви, картопля, морква і яйця знайти було за радянських часів не важко. Тому салат, який з вигляду нагадує квіти мімоза, розсипані на снігу, став в радянському союзі набагато популярніше олів'є. Можливо тому зараз його частіше готують на зимові свята. Ділюся з вами своїм рецептом салату. Салат"Мімоза" з картоплею. І, звичайно, тунець.

1. Отже, по перше, необхідно зварити картоплю і моркву. Краще в мундирі.

2. Так само зваріть яйця до стану круто.

3. Зварені овочі та яйця необхідно остудити. Овочі дістаньте, покладіть на плоску тарілку, вони швидко охолонуть. А яйця залийте холодною водою, спочатку трохи потримавши під її струменем.

4. Все вже майже охололо. Можна почистити цибулю і подрібнити.

5. Свіжу зелень теж подрібніть. Але залиште парочку гілочок для прикраси салату. Змішайте подрібнену зелень з майонезом, який будете використовувати для салату.

6. Підготуйте салатницю. Натріть на дрібній тертці картоплю і моркву. На дно викладіть картоплю. Трохи посоліть і змастіть майонезом.

7. Потім консервований тунець. Тунець не змащувати, покрийте ріпчастою цибулею, цього буде досить.

8. А ось на ріпчасту цибулю трохи намажте майонезу. Однією їдальнею ложечки вистачить.

9. Чисті яйця і відділи куниця від жовтків. Натріть жовтки на дрібній тертці, білки - на крупній. На цибулю викладаємо білки. А жовтки поки відставте в сторону.

10. Білки змастіть майонезом.

11. Тепер морква. Викладіть її акуратно, стежте за тим, щоб вона не збилася в грудочки. Змащуємо майонезом.

12. І, наостанок, на майонез, як не білий гладкий сніг, сиплемо яскравий тертий жовток. Прикрасьте зеленню.

Салат"Мімоза" з картоплею готовий! чудовий, ошатний і дуже апетитний!

Схожі рецепти