Рецепт Салат «мімоза» з картоплею фото

Салат «мімоза» з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Картопля, Консервований тунець, Тунець
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати, Салат мімоза

Смачний, ніжний салат "мімоза" з картоплею - хороша традиція на кожному святковому столі. Особливо в зимові пору року, на новорічні та різдвяні свята. Готується просто і швидко.

За своїм походженням, салат "мімоза" досить молодий. Його вигадали в СРСР в семидесятих роки. І він дуже швидко став популярним. Кожна господиня прагнула зробити його якимось особливим, унікальним. Вважається, що перший салат "мімоза" зробили з лососиною, але потім за смаком громадянам припав консервований тунець. Такі продукти, як консерви, картопля, морква і яйця знайти було за радянських часів не важко. Тому салат, який з вигляду нагадує квіти мімоза, розсипані на снігу, став в радянському союзі набагато популярніше олів'є. Можливо тому зараз його частіше готують на зимові свята. Ділюся з вами своїм рецептом салату. Салат "мімоза" з картоплею. І, звичайно, тунець.

1. Отже, по перше, необхідно зварити картоплю і моркву. Краще в мундирі.

2. Так само зваріть яйця до стану круто.

3. Зварені овочі та яйця необхідно остудити. Овочі дістаньте, покладіть на плоску тарілку, вони швидко охолонуть. А яйця залийте холодною водою, спочатку трохи потримавши під її струменем.

4. Все вже майже охололо. Можна почистити цибулю і подрібнити.

5. Свіжу зелень теж подрібніть. Але залиште парочку гілочок для прикраси салату. Змішайте подрібнену зелень з майонезом, який будете використовувати для салату.

6. Підготуйте салатницю. Натріть на дрібній тертці картоплю і моркву. На дно викладіть картоплю. Трохи посоліть і змастіть майонезом.

7. Потім консервований тунець. Тунець не змащувати, покрийте ріпчастою цибулею, цього буде досить.

8. А ось на ріпчасту цибулю трохи намажте майонезу. Однією їдальнею ложечки вистачить.

9. Чисті яйця і відділи куниця від жовтків. Натріть жовтки на дрібній тертці, білки - на крупній. На цибулю викладаємо білки. А жовтки поки відставте в сторону.

10. Білки змастіть майонезом.

11. Тепер морква. Викладіть її акуратно, стежте за тим, щоб вона не збилася в грудочки. Змащуємо майонезом.

12. І, наостанок, на майонез, як не білий гладкий сніг, сиплемо яскравий тертий жовток. Прикрасьте зеленню.

Салат "мімоза" з картоплею готовий! чудовий, ошатний і дуже апетитний!


  • Картопля - 3 штуки
  • Яйця - 4 штуки
  • Майонез - 5-6 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Консервований тунець - 200 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Свіжа зелень - За смаком
За своїм походженням, салат "мімоза" досить молодий. Його вигадали в СРСР в семидесятих роки. І він дуже швидко став популярним. Кожна господиня прагнула зробити його якимось особливим, унікальним. Вважається, що перший салат "мімоза" зробили з лососиною, але потім за смаком громадянам припав консервований тунець. Такі продукти, як консерви, картопля, морква і яйця знайти було за радянських часів не важко. Тому салат, який з вигляду нагадує квіти мімоза, розсипані на снігу, став в радянському союзі набагато популярніше олів'є. Можливо тому зараз його частіше готують на зимові свята. Ділюся з вами своїм рецептом салату. Салат "мімоза" з картоплею. І, звичайно, тунець.

1. Отже, по перше, необхідно зварити картоплю і моркву. Краще в мундирі.

2. Так само зваріть яйця до стану круто.

3. Зварені овочі та яйця необхідно остудити. Овочі дістаньте, покладіть на плоску тарілку, вони швидко охолонуть. А яйця залийте холодною водою, спочатку трохи потримавши під її струменем.

4. Все вже майже охололо. Можна почистити цибулю і подрібнити.

5. Свіжу зелень теж подрібніть. Але залиште парочку гілочок для прикраси салату. Змішайте подрібнену зелень з майонезом, який будете використовувати для салату.

6. Підготуйте салатницю. Натріть на дрібній тертці картоплю і моркву. На дно викладіть картоплю. Трохи посоліть і змастіть майонезом.

7. Потім консервований тунець. Тунець не змащувати, покрийте ріпчастою цибулею, цього буде досить.

8. А ось на ріпчасту цибулю трохи намажте майонезу. Однією їдальнею ложечки вистачить.

9. Чисті яйця і відділи куниця від жовтків. Натріть жовтки на дрібній тертці, білки - на крупній. На цибулю викладаємо білки. А жовтки поки відставте в сторону.

10. Білки змастіть майонезом.

11. Тепер морква. Викладіть її акуратно, стежте за тим, щоб вона не збилася в грудочки. Змащуємо майонезом.

12. І, наостанок, на майонез, як не білий гладкий сніг, сиплемо яскравий тертий жовток. Прикрасьте зеленню.

Салат "мімоза" з картоплею готовий! чудовий, ошатний і дуже апетитний!

Схожі рецепти