Рецепт Салат «лісовик» з куркою фото

Салат «лісовик» з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі, Картопля, Гриби
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти сироїдіння, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати

Сьогодні пропоную приготувати цікавий салатик "лісовик" . Чому він так називається? Тому що до складу входять будь-які мариновані гриби. У деяких варіантах гриби використовуються смажені.


Це гарний святковий салат, який прикрасить будь-який святковий стіл. Готується він легко і може бути в декількох варіантах: з маринованими грибами або з смаженими. У нашому рецепті використовуються смажені печериці. Якщо хочете, то замість курячої грудки можна додати ковбасу (як в класичному варіанті) або яловичину. Практика показує, що за цим рецептом салат виходить найбільш вдалий і смачний.

  • Куряче філе - 500 грам (можна використовувати яловичину або ковбасу, в тому числі копчену)
  • Печериці - 4-5 штук
  • Грецькі горіхи - 100 грам
  • Сир - 100 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Майонез - 100 грам
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложок
  • Спеції та сіль - За смаком
салат
1. Для цього салату обов'язково використовуються гриби. За класичним рецептом вони повинні бути маринованими, але практика показує, що смажені гриби набагато смачніше. Крім того, якщо використовуєте смажені гриби, то краще до них відварювати куряче філе. Якщо ж використовуєте мариновані гриби, гармонійніше буде додавання ковбаси або яловичини.
салат
2. Поки вариться грудка, можна натерти на середній тертці яйця і сир.
салат
3. Куряча грудка вариться швидко. Даємо їй охолонути, після чого нарізаємо дрібними кубиками. Волоські горіхи подрібнюємо. Це буде ідеальне поєднання.
салат
4. Печериці потрібно підготувати до смаження: прибираємо ніжки і нарізаємо дрібно капелюшки.
салат
5. Обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яного кольору. Даємо грибам охолонути і відокремлюємо їх від масла.
салат
6. Додаємо інші інгредієнти і все ретельно перемішуємо з майонезом. Тепер залишилося красиво оформити салат.
салат
7. Беремо блюдо, ставимо по центру стакан, а навколо викладаємо салат, щільно притискаючи його до стінок склянки.
салат
8. Прикрашаємо зеленню і нарізаними оливками (прикрашайте за вашим бажанням).

Схожі рецепти