Салат «лісовик» з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную приготувати цікавий салатик "лісовик" . Чому він так називається? Тому що до складу входять будь-які мариновані гриби. У деяких варіантах гриби використовуються смажені.
Це гарний святковий салат, який прикрасить будь-який святковий стіл. Готується він легко і може бути в декількох варіантах: з маринованими грибами або з смаженими. У нашому рецепті використовуються смажені печериці. Якщо хочете, то замість курячої грудки можна додати ковбасу (як в класичному варіанті) або яловичину. Практика показує, що за цим рецептом салат виходить найбільш вдалий і смачний.
- Куряче філе - 500 грам (можна використовувати яловичину або ковбасу, в тому числі копчену)
- Печериці - 4-5 штук
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Сир - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Майонез - 100 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложок
- Спеції та сіль - За смаком
1. Для цього салату обов'язково використовуються гриби. За класичним рецептом вони повинні бути маринованими, але практика показує, що смажені гриби набагато смачніше. Крім того, якщо використовуєте смажені гриби, то краще до них відварювати куряче філе. Якщо ж використовуєте мариновані гриби, гармонійніше буде додавання ковбаси або яловичини.
2. Поки вариться грудка, можна натерти на середній тертці яйця і сир.
3. Куряча грудка вариться швидко. Даємо їй охолонути, після чого нарізаємо дрібними кубиками. Волоські горіхи подрібнюємо. Це буде ідеальне поєднання.
4. Печериці потрібно підготувати до смаження: прибираємо ніжки і нарізаємо дрібно капелюшки.
5. Обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яного кольору. Даємо грибам охолонути і відокремлюємо їх від масла.
6. Додаємо інші інгредієнти і все ретельно перемішуємо з майонезом. Тепер залишилося красиво оформити салат.
7. Беремо блюдо, ставимо по центру стакан, а навколо викладаємо салат, щільно притискаючи його до стінок склянки.
8. Прикрашаємо зеленню і нарізаними оливками (прикрашайте за вашим бажанням).