Салат «Курочка Ряба»
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся секретом, как приготовить салат "курочка Ряба" - не тільки смачний, але ще і дуже ефектний і красивий салат, який вразить усіх присутніх за святковим столом.
Знаю, що варіацій приготування цього салату існує безліч, тому викладаю класичний, найпростіший рецепт салату "курочка Ряба", але зрозуміло ви можете доповнити і підкоригувати його на свій розсуд:
1. Нарізаємо дрібними кубиками відварену до готовності курячу грудку, очищене від шкірки і серцевини яблуко і консервовані ананаси.
2. Цвітну капусту варимо до готовності, дрібно нарізаємо.
3. Змішуємо майонез, сметану і подрібнений часник.
4. Ізюм замочуємо на 10 хвилин в окропі, потім промиваємо холодною водою.
5. Змішуємо ананаси, курку, яблуко, кольорову капусту і родзинки. Заправляємо сметанно-часниковою сумішшю, гарненько перемішуємо. Якщо треба - солимо.
6. Викладаємо вийшов салат гіркою в підходящу салатницю. Прикрашаємо, щоб салат став нагадувати курочку: очі робимо родзинками або маслинами, гребінець і дзьоб - з помідора, крила - із зелені. Потім присипаємо все це справа зверху подрібненими волоськими горіхами - і смачний салат "курочка Ряба" готовий! Перед вживанням рекомендую витримати салат хоча б годинку в холодильнику.
Смачного!
- Куряча грудка - 1 штука
- Кольорова капуста (коб) - 1 штука
- Ізюм - 100 грам
- Горіхи волоські - 100 грам
- Яблуко - 1 штука
- Ананаси консервовані - 350 грам
- Часник - 4 зубчики
- Сметана жирна - 100 грам
- Майонез - 50 грам
1. Нарізаємо дрібними кубиками відварену до готовності курячу грудку, очищене від шкірки і серцевини яблуко і консервовані ананаси.
2. Цвітну капусту варимо до готовності, дрібно нарізаємо.
3. Змішуємо майонез, сметану і подрібнений часник.
4. Ізюм замочуємо на 10 хвилин в окропі, потім промиваємо холодною водою.
5. Змішуємо ананаси, курку, яблуко, кольорову капусту і родзинки. Заправляємо сметанно-часниковою сумішшю, гарненько перемішуємо. Якщо треба - солимо.
6. Викладаємо вийшов салат гіркою в підходящу салатницю. Прикрашаємо, щоб салат став нагадувати курочку: очі робимо родзинками або маслинами, гребінець і дзьоб - з помідора, крила - із зелені. Потім присипаємо все це справа зверху подрібненими волоськими горіхами - і смачний салат "курочка Ряба" готовий! Перед вживанням рекомендую витримати салат хоча б годинку в холодильнику.
Смачного!