Ряжанка домашня
(покроковий рецепт з фото)
Чи варто говорити про те, наскільки корисні кисломолочні продукти? А якщо вони зроблені на власній кухні, можна бути повністю впевненим у їхній якості. Тому хочу запропонувати вам класний рецепт.
Поспішаю поділитися з вами відмінним варіантом, як приготувати ряжанку домашню без йогуртниці або іншої техніки, а також без покупних заквасок. Чи замислювалися ви над тим, як просто насправді перетворити молоко в корисний і смачний кисломолочний напій для дітей та дорослих? Якщо ви готові спробувати, тоді вирушайте на кухню!
- Молоко - 1 літр
- Крем - 50 грам
- Цукор - За смаком
1. Насамперед потрібно взяти гарне жирне молоко (найкраще домашнє), вилити його в каструлю і довести до кипіння. Паралельно розігрійте до 180 градусів духовку. Можна додати відразу цукор за смаком.
2. Закипіле молоко зніміть з вогню, накрийте кришкою і відправте в духовку. Томмі про 2 годин. В результаті утворюється знайома багатьом апетитна скоринка.
3. Остудіть молоко приблизно до 47-50 градусів і викладіть до нього сметану.
4. Це і буде наша закваска, яка допоможе перетворити молоко в ряжанку.
5. Ретельно все перемішайте до однорідності. Можна додати цукор, якщо його недостатньо. Укутайте каструлю і залиште годин на 5-6. За цей час ряжанка повинна скавасіться. Після її потрібно прибрати в холодильник ще годин на 5 перед тим, як пробувати.