Домашня ряжанка
(покроковий рецепт з фото)
Ряжанка - один з найбільш корисних і смачних кисломолочних продуктів. Але її користь залежить і від процесу виробництва. Тому пропоную рецепт, як приготувати домашню ряжанку самостійно.
Молоко можна брати магазинне, але з домашнього виходить, звичайно ж, смачніше. Ряжанка - це незамінний продукт в кожному будинку, тому рекомендую спробувати її приготувати. Домашнє адже завжди краще покупного
- Молоко - 3 L
- Крем - 4 Ст. Ложки
1. Перелийте молоко в каструлю і поставте на вогонь до закипання.
2. Молоко повинно покипіти 2-3 хвилини, щоб пішла молочна шапка. Не відходьте від плити.
3. Розігрійте духовку до температури 150 градусів і поставте молоко нудитися. Можна залишити дверцята духовки злегка прочиненими.
4. Плівку з молока необхідно зняти. Накрийте молоко кришкою, щоб воно охололо до температури 40 градусів.
5. В окрему мисочку налийте 3-4 столових ложки сметани і 200 мл молока, перемішайте і відправте назад в каструлю. Перемішайте.
6. В простерилізовані банки перелийте молоко. Можна викласти в них плівку. Накрийте кришкою, укрийте пледом і залиште на 7-8 годин. Через 8 годин ряжанка стане густою і смачною.