Розписне новорічне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 хв.
Пропоную вашій увазі рецепт, який розповість, як приготувати розписне новорічне печиво. Вважається, що таке печиво оберігає будинок, приносять благополуччя. Готуйте з дітьми.
Опис приготування:
Пісочне печиво «Зебра» чудово - як прекрасними смаковими якостями - м'якістю, ніжністю і розсипчастою, так і цікавим зовнішнім виглядом. Розписуйте печиво різними кольорами. Таке печиво виглядає барвисто і нарядно, тому воно додасть святкового столу особливий шарм.
- Борошно пшеничне - 1.5 склянки
- Цукор - 0.5 склянки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Кардамон - 1 Чайна ложка
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - 0.5 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
Борошно змішайте з подрібненими в порошок спеціями і розпушувачем.
В окремому посуді розтер м'яке масло з цукром, медом і яйцем.
Все змішайте і замісіть еластичне тісто. Загорніть в пакет. Приберіть в морозилку на годину.
В окремому посуді розтер м'яке масло з цукром, медом і яйцем.
Все змішайте і замісіть еластичне тісто. Загорніть в пакет. Приберіть в морозилку на годину.
Розкачайте пласт приблизно 3-4 мм і вирізуйте фігурки.
Викладайте на деко, відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин.
Поки випікається печиво, розітріть ложкою білок і цукор до отримання густої білої маси.
Можна підфарбувати білкову масу харчовими барвниками.
Розписуйте за допомогою кондитерського мішка або поліетиленового пакета.